Forum Discussion
Witam ponownie
Właśnie przeglądam,strony na ten temat, i jedni piszą że to wina sterowników do grafiki lub procesora,postaram się tobie pomóc,może się uda,na początek,zerknij na tą strone .
Sprawdź,czy ustawienie limitera klatek z poziomu sterownika nie zadziała podobnie. Tam powinno dać się to ustawić.Możesz ustawić też za pomocą NVIDIA-Inspector
Spróbuj zrobić według instrukcji
1.Pobierz program MSI Afterburner
https://www.dobreprogramy.pl/MSI-Afterburner,Program,Windows,22659.html
2.Zainstaluj i uruchom
3. W menu znajduję się suwak mocy
4.Zwykle jest na 100%
5.Uruchom BF1 na maksymalnych ustawieniach
6.Gra niech chodzi przez minute a potem wyłącz nawet nie musisz włączać meczu,
7. Zminimalizuj grę, otwórz narzędzie MSI Afterburner i spójrz na górny wykres po prawej stronie okna (Moc%).
8.Jeśli twoja karta zużywa około 100% mocy, ustaw suwak na 70 - 80%.
9.To wszystko! To ograniczenie zapobiega Nvidii BOOST
W ustawieniach panelu nvidia ustaw tak jak poniżej i uruchom ponownie komputer.
- 8 years ago
Wszystkiego już praktycznie próbowałem, włącznie z utworzonym plikiem user.cfg ustawianiem w panelu Nvidii i tak dalej. Co do karty mam ją ręcznie podkręconą
- MattiuDefo8 years agoHero+
Przywróć ustawienia domyślne grafiki, jeśli chodzi o ręczne podkręcanie nie musisz tego robić, ponieważ grafika sama się podkręca bo jest to wersja TI czyli podkręcona,dlatego ustaw na domyślne wartości takie jakie były przed podkręcaniem.
- 8 years ago
Bez mojego OC to ona nawet 1800mhz nie łapie. To OC które zrobiłem to jest dodatek do boosta jaki łapie. I tak z okolic 1760mhz mam teraz w booscie około 1870 bo różnie kończy podbijać.
Mam stały podgląd w afterburnerze i wiem jak to śmiga :P Mnie tu martwi tylko to zużycie procesora bo praktycznie nic nie pomaga a chcę sobie pograć w BF1 bo podoba mi się gameplay. 😞
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 52 minutes ago
- 4 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago