Forum Discussion
Przywróć ustawienia domyślne grafiki, jeśli chodzi o ręczne podkręcanie nie musisz tego robić, ponieważ grafika sama się podkręca bo jest to wersja TI czyli podkręcona,dlatego ustaw na domyślne wartości takie jakie były przed podkręcaniem.
Bez mojego OC to ona nawet 1800mhz nie łapie. To OC które zrobiłem to jest dodatek do boosta jaki łapie. I tak z okolic 1760mhz mam teraz w booscie około 1870 bo różnie kończy podbijać.
Mam stały podgląd w afterburnerze i wiem jak to śmiga :P Mnie tu martwi tylko to zużycie procesora bo praktycznie nic nie pomaga a chcę sobie pograć w BF1 bo podoba mi się gameplay. 😞
- MattiuDefo8 years agoHero+
Próbowałeś robić format systemu ?
- 8 years ago
To definitywnie odpada ze względu na to, że mam jedynie dwa internety LTE z limitem i pobieranie gier od nowa by tylko sprawdzić czy to jest przyczyną jest w moim przypadku co najmniej głupie. Sądząc po ilości osób na zagranicznych forach z tym problemem i nie tylko bo i na rodzimych się znajdują zauważam, że gra ma jakiś problem z obsługą procesorów Intela bo użytkownicy AMD się na to nie uskarżają a dotyka to również mocniejsze modele takie jak i5 6700k czy w niektórych przypadkach i7 lecz te rzadziej. Sprawa jest śmieszna o tyle, że mam stałe 60fps lub więcej (zależy od tego czy VSYNC działa) lecz podczas jakiejś akcji np strzelania się z wrogiem jest chwilowa scinka i zmuła. Procesor ewidentnie jest przez grę do tych 100% sztucznie jakoś podbity bo temperatura 35-38 stopni w grze przy takim zużyciu powinna być raczej wyższa.
Ogólnie nagrałbym filmik jak to wygląda ale mija się to z celem o tyle, że przez to zużycie procka nagrywanie jest niemiarodajne bo to jeszcze bardziej dobija mi wydajność i tak zaniżoną z nieznanej mi przyczyny.
Zaznaczam, że przed aktualizacją gra chodziła normalnie. :D
- MattiuDefo8 years agoHero+
Wyczytałem, że może to być,tak jak piszesz przez aktualizację gry lub sterowniki do grafiki mają jakiś błąd, i dlatego ten problem,proponuję obserwować angielską część forum jak i tutaj może, niedługo będzie jakieś rozwiązanie lub info od studia.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar7 months ago
Community Manager
Recent Discussions
Oszuści w grze
Solved3 days ago- 4 days ago
Problem ze zmianą języka
Solved5 days ago