Forum Discussion
Sterownik chyba nic nie da bo przedtem miałem sporo starszą wersję sprzed bodaj 4 miesięcy. Tak czy inaczej posprawdzam te porady napisane przez Ciebie @EA_Odix bo niektórych nie wdrażałem w życie. Niestety przełączanie między DX11 i DX12 nie pomogło ale jest kilka rzeczy z którymi wiążę nadzieję. Także dzięki za podpowiedzi i będę sprawdzał. Jeśli coś z tego podziała to sie tym tu podzielę by ktoś skorzystał.
Tak przy okazji, wiadomo coś czy studio działa w sprawie tych problemów z procesorami Intela? @MattiuDefo mi wspominał, że ma FX 6100 a to przecież sporo tańszy i mniej wydajny procesor od nowych i5 a jednak u niego ten problem nie występuje. 🙂
Studio sprawdza zgłoszenia co do wydajności, jednak większość dotyczy głównie problemów po stronie samego Windows 10 FCU (patrz wątek o FPS). Co do wspomnianego FX 6100, to jest to 6 core vs 4 core i5, dlatego w grach jak BF 1 może nawet lepiej się sprawdzać.
Mam nadzieję, że wcześniej wymienione kroki oraz te ze zbiorczego wątku o FPS-ach pomogą! 🤞
- 8 years ago
Przy FX 6100 bardziej można się skłaniać do tego, że procesor ma jakby 3 rdzenie i 6 wątków. AMD przy FX'ach zrobiło budowę modułową i trochę inaczej to wygląda.
Na opakowaniu podawana jest ilość modułów i do obiegu przyjęło się, że podają ilość rdzeni jako właśnie ilość modułów.
Mi tu wygląda trochę to na jakiś problem z obsługą Intela przez tą konkretną odsłonę bo w BF4 nie mam czegos takiego, że wbija mi na 100% cały czas tylko jest od ok. 60% do może 90% chwilami. A mówię tu o trybach dla 64 graczy na mapie Szanghaj.
No nic póki co pozostaje mi popróbować zrobić to jakoś własnoręcznie a jak nie podziała to czekać na aktualizację. Skoro ta ostatnia popsuła mi grę to może kolejna ją naprawi. :D
- 8 years ago
Odświeżam bo po dalszych poszukiwaniach przyczyny tego zauważyłem, że sporą winą można by tu obarczyć lukę w procesorach Intela o której w tym środowisku ostatnio dość głośno.
Luka ta po załataniu może powodować duże spadki wydajności tylko czy aż tak wielkie by zużycie wynosiło ciągle 100%? :/
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Intel w dniu 7/02 opublikował informację, jakoby wypuścił/wypuści nową poprawioną aktualizację bezpieczeństwa, która może naprawić problemy zauważone po ostatniej łatce. W tym wątku dodałem jeszcze obejście z plikiem stronicowania, który u mnie też pomógł z drobnymi spadkami oraz większym zużyciem procesora.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 54 minutes ago
- 4 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago