Forum Discussion

jahuupl's avatar
3 years ago

Błąd 0xc000007b

Dzień Dobry.

Od kilku godzin próbuje uruchomić Battlefielda 4 i ciągle pojawia się błąd o numerze 0xc000007b

Przeinstalowywałem na wszystkie sposoby Visual C++ oraz netframework więc nie wiem już czy można coś z tym zrobić

System na którym próbuje uruchomić Battlefielda to Windows 10

Jeśli ktoś ma sugestie co można z Tym zrobić proszę o podpowiedz.

Pozdrawiam

7 Replies

• Witaj

1. Kliknij znaczek Windowsa w lewym dplnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz Ustawienia. Kliknij Aktualizacje i zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli jakas masz zalegla lub nieudaną zrób ją
    2. Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
    Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64  oraz VisualC++x86  (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pob...
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

• jahuupl's avatar
    jahuupl
    3 years ago

Dziękuję za szybką odpowiedz.

Mimo wykonania wszystkich czynności nadal to samo 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @jahuupl 

Powiedz nam proszę jak przebiegła aktualizacja systemu? Czy faktycznie miałeś jakieś oczekujące aktualizacje? 

Prześlij nam również plik DxDiag, tam znajdziemy może jakieś dodatkowe wskazówki. 

• Poniżej przesyłam plik DxDiag.

Aktualizator systemu znalazł jedna aktualizacje z 18 listopada i została ona zainstalowana bez żadnych problemów.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @jahuupl 

Dzięki za odpowiedź. 

Sprawdź proszę zatem ten wątek, gdzie @Narayen zaproponował alternatywne rozwiązanie opisanego przez Ciebie problemu. 

• Dzięki za szczere chęci pomocy ale ja już nie mam ochoty próbować dalej.

Przewałkowałem wszystkie sposoby i nadal napotykam na scianę w postaci tego błedu.

Pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Rozumiem @jahuupl, jeśli jednak będziesz chciał wrócić do tego tematu, będziemy tu na Ciebie czekać 🙂