Forum Discussion
Witaj
Na sprzęcie jaki podałeś nie wciągnie wiecej niz 45fps. Wpisz sobie na yt specyfikację swojego PC i grę sam zobaczysz. Owszem gra pójdzie ale takie granie to męczarnia. Wiec bardzo prosze nie wypowiadaj się ze optymalizacja jest słaba. I nie oczekuj na takim sprzęcie stałych 60fps
- 7 years ago
Ja gralem na ultra w fhd ( i5 4590, 16gb ram,gtx 1060 3gb) w stabilnych 60 fps. W kwietniu 2017 gra zaczela dropic i tak jest do teraz a mam i7 4790, 16gb ram,gtx 1080
- goliat1777 years agoRising Traveler
Tylko ja chce zauważyć, że problem dotyczy zarówno Battlefield 1 i Battlefield 4. Próbowałem różnych ustawień graficznych, nawet niskich i liczba klatek dalej taka sama. W przypadku Battlefield 4 wymagania zalecane spełniam z dużą nawiązką, w przypadku jedynki owszem zalecane są większe od czwórki, ale żeby żeby nawet na niskich nie utrzymać stabilnych 30 FPS, nie mówiąc o 60 to już są po prostu jaja. I dotyczy to obydwu produkcji.
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
@goliat177 Hej!
Jak wspomniał @SylwesterSpalony, szczególnie w przypadku BF 1 zalecane jest użycie 16 GB RAM (preferowane dual 2 x 8), gdyż w niektórych momentach gra wraz z systemem, może zjadać powyżej 10 GB, co powodować będzie użycie dysku (pagefile) i spadki.
BF 4 jest trochę mniej zasobożerny, dlatego sprawdź na początek jeszcze poniższe kroki analogicznie dla obu tytułów:
Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach!
NVIDIA STEROWNIK
NAJNOWSZY STEROWNIK - pobierz najnowszą wersję sterownika i wykonaj najlepiej tzw. CZYSTĄ INSTALACJĘ (sam sterownik + physx)
STARSZY STEROWNIK - próbę użycia starszej wersji sterownika w wersji 391.24
USTAWIENIA W GRZE
Zmniejszenie ustawień w samej grze: JAKOŚĆ PRZETWARZANIA POST NA NISKIE/ŚREDNIE i WYŁ DIRECTX 12 + OŚWIETLENIE NA WYSOKIE + EFEKTY NA NISKIE
LIMIT KLATEK
Radzę również zablokowanie ilości klatek do 60 w opcjach zaawansowanych gry, co pozwoli odciążyć procesor.
USTAWIENIA NVIDIA + PLAN ZASILANIA
Ustaw Tryb Wysokiej Wydajności oraz inne wartości jak poniżej dla BF1.exe w Panelu Sterowania NVIDIA + Ustawienie planu zasilanie Windows na High Performance (Wysoka wydajność)!
Maximum Pre-rendered framed - ustaw na 1
LUB
Virtual pre- rendered frames - ustaw na sterowane przez aplikację albo 1
ORIGIN
Odinstalujcie następnie program Origin (nie spowoduje to usunięcie gry ) > Programy i funkcję
Pobierzcie najnowszą wersję z naszej strony
Zainstalujcie Origin z domyślnymi ustawieniami!
Uruchomcie następnie skrót do aplikacji Origin, jako Administrator! - instrukcja
W tym wątku znajdziesz również inne porady i sugestie. Jeśli jesteś użytkownikiem Windows 10, możliwe, że Twój problem zbiegł się z "feralnymi" aktualizacjami po stronie samego systemu i stąd też takie spadki (patrz wątek).
Pozdrawiam i powodzenia
- goliat1777 years agoRising Traveler
To, że aktualizacje Windows 10 potrafią coś popsuć wiem nie od dziś jako użytkownik tego systemu. Ostatnio musiałem wykonać coś w rodzaju naprawy systemu, podejrzewam że przez aktualizację, co miało miejsce w maju. Dobra, sprawdzę te sposoby.
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 2 days agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager