Forum Discussion

piwcio18's avatar
7 years ago

Battlefield 1 Problem z uruchomieniem

Witajcie, mam problem z uruchomieniem gry Battlefield 1. Wczoraj zakupiłem grę, instalacja przebiegła pomyślnie. Kiedy klikam "graj" w oknie origin wyskakuje okno z grą chwilę się ładuje i po chwili znika i znowu mogę kliknąć graj. Na forach szukałem rozwiązania nic z podanych rzeczy nie poprawiła efektu.

Spec. ryzen 5 1600 

8 gb ram 3000mhz

gtx 1060 6 gb

win 10 

Dodam też że sterowniki systemu jak i karty graficznej mam aktualne. Proszę o szybką odpowiedź.

5 Replies

• Witam

A czy  podczas uruchamiania pojawia się jakiś komunikat/błąd ? jak tak podeślij screena.

1. Pierw co możesz sprawdzić to spójność plików w Orgin Prawym na grę i napraw

2. Sprawdź czy można uruchomić grę z uprawnieniami administratora. Prawym na ikonę i uruchom jako Administrator

3. Wgrać nowe sterowniki, przeinstalować Orgina - jeśli masz DX12 zmień na DX11

4. Czasami program MSI Afterburner z Riva Statistic stanowi problem 

5. Możesz też wygenerować plik „dxdiag”. Jak to zrobić info tutaj: http://answers.ea.com/t5/Origin/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/m-p/5923956#U5923956 i wkleić go tutaj.

6. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczna jak to zrobić: https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/origin-my-games-list-is-blank/

Dodatkowo możesz spróbować raz jeszcze zresetować ustawienia gry przez tzw. reset:

USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ  wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Need for Speed na np. Need for Speed kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty) >  Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!

ANTYWIRUS/FIREWALL -
     Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

CZYSTY ROZRUCH -  jeśli nie masz pewności co może działać w tle spróbuj tzw. czystego rozruchu - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH

• piwcio18's avatar
    piwcio18
    7 years ago

Nie wyświetla sie żaden błąd, Uruchamiam grę i wyświetla sie okno z grą następnie sie coś ładuje( widoczny w prawym górnym rogu kółeczko) potem sie zatrzymuje i okno z grą sie wyłącza a w originie mogę znów kliknąć graj.

Ad1. Aktualnie jestem podczas naprawy, robi mi się strasznie długo.

Ad2. Sprawdzałem juz , niestety nic nie pomogło.

Ad3 Jak zmienić na dx11? Sterowniki mam aktualne, Origina nie przeinstalowałem jeszcze, sprawdzę po naprawie czy coś pomogło.

Ad4 nie mam takich programów.

Ad5 podsyłam 

Uszkodzone pliki zapisu/ustawień - również robione z innych for lub poradników.

• kot19732's avatar
    kot19732
    Seasoned Veteran
    7 years ago

kolego ja na twoim miejscu odinstalował bym grę i origin  jak masz podzielony dysk to wrzucił na inną partycję tylko żebyś mial odpowiednio miejsca   ja mam dx12 i nie widzę znaczenia bo kombinowałem też z 11dx

• kot19732's avatar
    kot19732
    Seasoned Veteran
    7 years ago

dx12 możesz wyłaczyć wchodzą w grę grafika zaawansowane i masz directa 12 opcja wł/wył

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 days ago