Forum Discussion
Witam
A czy podczas uruchamiania pojawia się jakiś komunikat/błąd ? jak tak podeślij screena.
1. Pierw co możesz sprawdzić to spójność plików w Orgin Prawym na grę i napraw
2. Sprawdź czy można uruchomić grę z uprawnieniami administratora. Prawym na ikonę i uruchom jako Administrator
3. Wgrać nowe sterowniki, przeinstalować Orgina - jeśli masz DX12 zmień na DX11
4. Czasami program MSI Afterburner z Riva Statistic stanowi problem
5. Możesz też wygenerować plik „dxdiag”. Jak to zrobić info tutaj: http://answers.ea.com/t5/Origin/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/m-p/5923956#U5923956 i wkleić go tutaj.
6. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczna jak to zrobić: https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/origin-my-games-list-is-blank/
Dodatkowo możesz spróbować raz jeszcze zresetować ustawienia gry przez tzw. reset:
USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ - wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Need for Speed na np. Need for Speed kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty) > Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!
ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) - aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games
CZYSTY ROZRUCH - jeśli nie masz pewności co może działać w tle spróbuj tzw. czystego rozruchu - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH
- 7 years ago
Nie wyświetla sie żaden błąd, Uruchamiam grę i wyświetla sie okno z grą następnie sie coś ładuje( widoczny w prawym górnym rogu kółeczko) potem sie zatrzymuje i okno z grą sie wyłącza a w originie mogę znów kliknąć graj.
Ad1. Aktualnie jestem podczas naprawy, robi mi się strasznie długo.
Ad2. Sprawdzałem juz , niestety nic nie pomogło.
Ad3 Jak zmienić na dx11? Sterowniki mam aktualne, Origina nie przeinstalowałem jeszcze, sprawdzę po naprawie czy coś pomogło.
Ad4 nie mam takich programów.
Ad5 podsyłam
Uszkodzone pliki zapisu/ustawień - również robione z innych for lub poradników.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago