Forum Discussion

gorn223's avatar
8 years ago
Solved

Battlefield 1 się nie uruchamia

Wczoraj kupiłem grę Battlefield 1 w edycji Rewolucja. Po pobraniu, gdy próbuję ją uruchomić pojawia się ,,Synchronizacja z siecią", szybko dochodzi do 100%, Origin pokazuje przez jakąś sekundę że gram w Battlefield 1, po czym napis znów zmienia się na standardowe ,,Online", a gra się nie uruchamia. Widziałem na internecie mnóstwo tematów na ten temat i mnóstwo rozwiązań ale żadne mi nie pomogło, a próbowałem godzinami. Windows 10 Pro 64-bit, GTX 1060, i5-7400, 8 GB RAMu, także wymagania spokojnie spełniam.

• Nie wiedzieć czemu gra nagle zaczęła działać mimo iż nie zdążyłem się zastosować do powyższych porad. Tak czy siak dziękuję.

4 Replies

• Hej,

Czy proces związany z grą pojawia się choć na chwilę w menadżerze zadań?

Na początek wykonaj poniższe kroki:

1. Dodaj Origina oraz grę do wyjątków w swoim antywirusie i zaporze.
    2. Wyłącz funkcję Origin w grze.
    3. Zmodyfikuj ustawienia kontroli użytkownika:
      - Zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
      - W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
      - Wybierz "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
      - Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
      - Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
      - Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
      - Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj
      - Tą samą czynność powtórz ze skrótem od gry
      - Jeżeli gra uruchomi się, przywróć ustawienia kontroli konta użytkownika do poprzedniej wartości (pierwsze cztery podpunkty)
    4. Wyłącz nakładkę Xbox w ustawieniach aplikacji 

W tym celu przechodzimy do menu Start, a następnie wyszukujemy aplikacji Xbox.

Uruchamiamy ją i czekamy na zalogowanie się do naszego profilu. Po włączeniu się aplikacji Xbox należy wejść do opcji za pomocą ikony koła zębatego w dolnym lewym rogu ekranu.

Wyłączanie DVR z Gry w aplikacji Xbox

Jeśli problem wciąż pozostanie nierozwiązany, wykonaj także poniższe kroki w podanej kolejności.

1. Ręcznie odinstaluj aplikację Origin.
    2. Uruchom program CCleaner.
    3. Zrestartuj swój router/modem, a następnie wykonaj czysty rozruch systemu.
    4. Upewnij się, że Kontrola Konta Użytkownika jest włączona.
    5. Pobierz najnowszą wersję aplikacji Origin, oraz uruchom plik instalacyjny jako administrator.
    6. Dodaj Origin do wyjątków w zaporze oraz antywirusie, a następnie upewnij się, że wszystkie wymagane porty są otwarte.
    7. Na koniec uruchom zainstalowany program Origin jako administrator.
  • gorn223's avatar
    gorn223
    8 years ago

Nie, gra nie pojawia się w procesach. Niestety nic z tego nie pomogło.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@gorn223 Hej!

Zajrzyj jeszcze do tego wątku i jeśli korzystasz z wersji sterownika 397.31, możliwe, że sterownik jest problemem, gdyż ta wersja jest problematyczna dla posiadaczy w szczególności kart GTX 1060. Zalecane jest wtedy odinstalowanie sterownika, a następnie instalacja starszej wersji np.391.24. 

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞

• Nie wiedzieć czemu gra nagle zaczęła działać mimo iż nie zdążyłem się zastosować do powyższych porad. Tak czy siak dziękuję.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 days ago