Forum Discussion

Jan3Pasztecik's avatar
8 years ago

Battlefield 1 "Utracono połączenie z serwerem"

Witam, 

Zakupiłem kilka dni temu Battlefield'a 1. Początkowo gra działała bezproblemowo, lecz po 2 dniach od zakupu gry przy próbie połączenia się z serwerem pojawia się następujący komunikat :

"Utracono połączenie z serwerem. Brak połączenia z EA Online. Parametry twojego łącza internetowego mogą być niewystarczające dla tej gry." 

Przy, czym jakość mojego łącza internetowego jest na co najmniej przyzwoitym poziomie i nie mam, żadnych problemów z łącznością w innych grach. Próbowałem już praktycznie wszystkich metod podstawowych metod które znalazłem na tym forum, lecz żadna nie przyniosła zadowalającego efektu.

Proszę o pomoc. 

3 Replies

• Witaj

Spróbuj wykonać poniższe kroki. Powinny one pomóc w rozwiązaniu problemów z połączeniem.

1. Podstawowe kroki
    2. Zaawansowane kroki - Xbox
    3. Otwieranie portów - Battlefield 1

Tak, problem jest tylko i wyłącznie po stronie dostawcy internetu, który bez powiadomienia przełączył się z adresacji ip v4 na ip v6. Po zmianie protokołu na ip v4 wszystko wróciło do normy.

Rozwiązaniem jakie proponuję to  kontakt z dostawcą internetu. 

• Jan3Pasztecik's avatar
    Jan3Pasztecik
    8 years ago

Moim dostawcą internetu jest znajomy (prywatna sieć), jestem w 100% pewien, że nie przełączył adresacji, a gdyby nawet nie tłumaczy to  dlaczego gra działała przez kilka dni. 

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Jeśli jesteś pewny, że protokół IP jest prawidłowy, zajrzyj do reszty zaproponowanych kroków. Jeżeli problem wciąż pozostanie nierozwiązany sugeruję wykonać test UOTrace i wraz z jego wynikami skontaktować się z doradcą EA.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 hours ago