Forum Discussion

TheReaL_JoZek's avatar
TheReaL_JoZek
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Battlefield 3 [premium edition] Problem z uruchomieniem. HELP !

Witam mam taki problem zakupiłem jakiś czas temu BF3 i wszystko działało super parę misji człowiek przeszedł i na jakiś czas zostawił gre.  Dziś chciałem sobie wrócić ale nie chce się uruchomić prób...
  • EA_Kalina's avatar
    2 months ago

Hej TheReaL_JoZek​ 

Dzięki za opisanie sytuacji — to brzmi frustrująco, gdy gra nie chce wystartować mimo że wcześniej działała. Poniżej kilka sugestii, które możesz wypróbować, by uruchomić Battlefield 3:

• W kliencie Steam użyj  raz jeszcze opcji „Sprawdź spójność plików gry”; upewnij się, że wszystkie wymagane pliki są pobrane poprawnie (brak uszkodzeń).
    • Kliknij prawym przyciskiem na plik wykonywalny (campaign exe / bf3.exe) → Właściwości → Zgodność → zaznacz Uruchom jako administrator.
    • Zamknij wszystkie aplikacje, które mogą ingerować (antywirus, aplikacje monitorujące, VPN).
    • Wykonaj czysty rozruch (clean boot) Windows — uruchom tylko podstawowe usługi.
    • Odinstaluj grę, aplikację Steam oraz EA app. Usuń wszystkie pozostałości po BF 3 (foldery w „Dokumenty”, „Moje gry”, foldery w %AppData%). Zainstaluj ponownie aplikacje oraz czystą kopię gry w lokalizacji domyślnej i spróbuj uruchomić kampanię najpierw.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,158 PostsLatest Activity: 2 days ago