Forum Discussion

Blupol2010's avatar
2 years ago
Solved

BATTLEFIELD 4 nie uruchamia się na EA app!!!

Witam,

problem z uruchomieniem Battlefield 4.

Origin: śmigało bez zarzutów, ter wymuszono na mnie instalację EA app i NIC.

Po kliknięciu "uruchom" co chwilę pojawia się ekranik z " Nawiązywanie połączenia z EA app", znika ,po chwili znów się pojawia i tak w kóóko. Po kilku minutach cisza nic się nie dzieje.

Przeszukałem kilka podobnych wątków, ale brak odpowiedzi

Proszę, darujcie sobie te "rozwiązania" typu odinstaluj, zainstaluj.

Co to ma być: WYMUSZACIE instalowanie jakiegoś szajsu i teraz JA mam tracić czas na jakieś reinstalacje i inne kopanie w systemie.

Powtarzam: na Originie chodziło bezbłędnie zawsze, o każdej porze- na EA app nie. Zmieniliście oprogramowanie- ma działać i koniec.

Inne gry działają (BF 1 np).

Oczekuję wyjaśnienia/ rzetelnej pomocy.

6 Replies

• @Blupol2010 Witam! Pomoc moja będzie ograniczona przez wytyczne które napisałeś powyżej ale postaram Ci nakreślić jak to wygląda. Generalnie wina może leżeć po EA App i po stronie Punkt bustera.

1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

2. Usuń/Skopiuj folder BF4 Dokmentów. (Tak aby się tam nie znajdował)

3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

Jak dalej nie działa. To spróbuj uruchomić grę z katalogu z zainstalowaną grą. Przy włączonej aplikacji EA Desktop tylko uruchom grę po restarcie komputera żeby nie było żadnych procesów związanych z uruchomieniem.
  • Witam,

dziękuje za zainteresowanie, ale propozycje NIC nie dały.

Dalej po odpaleniu pojawia się na krótko  ekran aplikacji na przemian z "Nawiązywanie połączenia z EA app".

Spróbować kliknąć NAPRAW? Jużt ak robiłem, ale chyba przerwałem na którymś dodatku...

W sumie co mam niby naprawiać, jak kilka mięsięcy temu hulało?

Próbowałem też z wyłączonymi antywirami (AVG i Zapora Windows)- nic.

PS. przy pierwszym odpaleniu EA app system spytał mnie czy chcę dodatki/informacje gry mieć w chmurze czy lokalnie- kliknąłem lokalnie.

Teraz, kiedy próba połączenia trwa kilka minut- wyłączam net (nie da się przerwać prób włączenia BF4) i pokazuje się komunikat "nie można przesłać plików BF4 do chmury".

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @Blupol2010 Nie ma za co dziękować kolego też kiedyś potrzebowałem pomocy 😛.Sprawdź rozwiązanie poniżej.

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports-Technical-Issues/NEW-EA-APP-Battlefield-4-Will-NOT-Launch/td-p/12128199

Jak nie pomoże no to przykro mi ale format to jedyna droga do rozwiązania problemów. Dziwne jest że te problem z fuzją nie dotykają wszystkich użytkowników.

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports-Technical-Issues/BF4-can-not-launch-with-EA-app-because-of-UAC-loop/td-p/12125894
  • Ha!

Coś nieprawdopodobnego- zadziałało kliknięcie PPM na aplikacji BTF4 i ODHACZENIE pozycji "Uruchom jako administrator".

Tak mało, a tyle szczęścia :D

dziękuję bardzo za wskazówki, problem rozwiązany!