Forum Discussion
4 Replies
Cześć
Mam problem z wyłączaniem się gry podczas meczu.
Gra działa dobrze, nie ma innych problemów jedynie to, że wyłącza się podczas meczu. Kiedy gram, gra się nagle ścina, robi się czarny ekran i w prawym górnym rogu widnieje znaczek ładowania, po czym wszystko się wyłącza i wraca do pulpitu.
Już mnie to irytuje. Próbowałem opcji "napraw" w Origin i na krótki moment to zadziałało (albo to zbieg okoliczności)
Łącze mam stabilne - światłowody - umowa na 100mb/s
Proszę o pomoc
- LukaszX19927 years agoRising Rookie
Pliku wymiany przypadkiem nie wyłączyłeś?
- Plik wymiany? nie rozumiem, nic nie szperałem w ustawieniach
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
@kong2178 @LukaszX1992 Witajcie!
Spróbujcie na początek zresetować ustawienia samej gry:
Wyłącz zapisy w chmurze i zresetuj ustawienia gry
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield V w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield V kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield V w Dokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach!
Jeśli korzystasz z Windows 7, zadbaj, aby były zainstalowane poniższe aktualizacje:
Windows 7 SERVICE PACK 1 (jeśli nie jest zainstalowany) oraz KB2670838 + aktualizację KB2999226
Zainstaluj poniższy sterownika - najlepiej przez czystą instalację:
- AMD 18.11.2 - zalecamy czystą instalację tego sterownika
Wyłącz XMP lub DOCP - BIOS (na własną odpowiedzialność).
Otrzymujemy raporty, iż problem wyłączania się gry lub restartu całego PC, może być spowodowany ustawieniami pamięci RAM przez wspomniane profile w BIOS (XMP lub DOCP), które powodują ową niestabilność.
Dodatkowo polecam kroki z tego wątku, które również zadziałają w przypadku BF V (analogicznie) oraz ogólny odnośnie spadków FPS i stabilności.
Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlijcie nam proszę raport DXDIAG do odpowiedzi. Powodzenia! 🤞
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 4 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago