Forum Discussion

BiggieSmalls_FA's avatar
6 years ago

Battlefield 5 - wyrzuca do pulpitu

Wczoraj zainstalowałem grę. Pobrałem 60 gb aktualizacji, odpaliłem, pograłem, ale kiedy chciałem uruchomić grę po raz kolejny, to musiałem skasować folder z moich dokumentów. Dziś, po aktualizacji, wyrzuca mnie do pulpitu zaraz po ukazaniu się ekranu startowego. Ta gra tak ma? Czy da się coś z tym zrobić? W życiu nie widziałem czegoś tak awaryjnego. Dużo nerwów, zero frajdy.

8 Replies

• A dlaczego musiałeś skasować folder z moich dokumentów? Jakiś powód? Prywatny mnie nie interesuje ale jeżeli chodzi o grę to już bardziej. Czemu usunąłeś folder z zapisanymi ustawieniami gry?

• @Robert3632 Bo miałem tylko czarny ekran przy drugim uruchomieniu gry. Wyszukałem info w sieci, żeby wrzucić do dokumentów folder Battlefield V z dopiskiem "kopia", a gra wtedy sama stworzy nowy folder dla ustawień. Tak się stało i gra znów normalnie działała.
  • Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

A wczoraj przypadkiem nie ustawiłeś gry na dx12? Przed aktualizacją?

• Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

a więc tak. Wchodzisz w moje dokumenty i szukasz pliku z grą Battlefield v. najczęściej będzie to tak. Ten/twój komputer/Battlefilef 5 otwierasz folder i jest tam taki folder settings. naciskasz folder aby się otworzył i masz plik PROFSAVE_profile. Otwierasz go np WordPadem. Możesz szukać ręcznie w wordzie albo będzie szybciej jak u góry po prawej jest taka lornetka i tekstem znajdź. Wpisz tam dx12 i znajdzie tobie trzy linie.

GstRender.Dx12AutoDetect 0

GstRender.Dx12Enabled 0     <<=======<<<<<< To ciebie interesuje. Jak masz właczony dx12 to powinieneś mieć 1. Zmień na 0 (zero) i zapisz. Albo zamknij samo zapyta czy zapisać.

GstRender.Dx12KillSwitch 0

• Najwidoczniej pomogło bo już nie wrócił z problemem 🙂🙂🙂 Szkoda że nie ma potwierdzenia bo zawsze dobrze wiedzieć co mogło pomóc w razie problemów 🙂

• kamilox18's avatar
    kamilox18
    5 years ago

Nie mam w moich plikach takiego czegos jak settings

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 3 days ago