Witam, od jakiś 2 tygodni spotykam się z problemem podczas włączania gry battlefield 5. Gdy próbuje włączyć grę, ta przez chwile pojawia się w menedżerze zadań jako włączona i wrzuca mnie z powrotem do launchera ea app. Nie wyskakuje żaden błąd lecz crashe zapisują mi się w folderze i jest to błąd o kodzie 0xc0000005 i nazwie memory_corruption!bfv.exe. Próbowałem wiele rzeczy aby to naprawić: czyszczenie cache'u ea app, przeinstalowanie tej aplikacji, naprawienie gry, przeinstalowanie gry, aktualizacja sterowników, włączanie gry podczas czystego rozruchu, wszystko co jest napisane na forum gdzie ktoś miał podobny problem i nic.
Dzięki za Twój wpis i opis dotychczas wykonanych kroków.
Zajrzyj do naszych wątków na forum, gdzie podany komunikat był już omawiany. Możesz tam znaleźć wiele cennych informacji, które pomogą Ci rozwiązać Twój problem.
W pierwszym poście jest mowa o grze fifa, ja u siebie w folderze nie widze zmiany tych opcji w battlefieldzie 5. W 2 poście jest mowa o skonfigurowaniu ramu w biosie, niestety producent mojego laptopa nie umożliwia dostania się do zaawansowanych opcji biosu, a bez tego nie skonfiguruje ramu. Wcześniej nie miałem takiego problemu z tą grą na tym samym sprzęcie. Dodam jeszcze, że jak przeglądałem różne artykuły czy fora to takie błędy występowały lub występują tylko w grach od EA.
@mikistern2 spróbuj wobec tego zresetować wszystkie ustawienia gry poprzez zmianę nazwy folderu Battlefield V na np. Battlefield V Kopia, katalog ten znajduje się wC:\Users\...\Dokumenty\
Dodatkowo warto odnieść się do pozostałych wpisów z wcześniej wysłanych linków, nie tylko do zaakceptowanych rozwiązań.
Widziałem inne wpisy na forum i widziałem, że czasami pomagało skonfigurowanie ramu, lecz niestety nie mogę u siebie tego zrobić, jedyne co mogłem zrobić z ramem to diagnostyka i wszystko jest tam w porządku. Ogólnie jak ostatni raz grałem i gra mi działała to było w tamtym roku jak można było dalej korzystać z origina a nie ea app.
W raporcie DxDiag widać jedynie informacje dotyczące zintegrowanej karty graficznej. Zakładam, że posiadasz dodatkowo kartę Nvidia, ponieważ w historii błędów pojawia się error związany z GeForceNOW.exe.
Sprawdź czy możesz uruchomić grę,zwykorzystaniem dedykowanejkarty graficznejTwojegolaptopa, anie z tązintegrowanazpłytagłówną.
Poniżej wstawiłam w SPOILER krokiumożliwiająwybraniekartygraficznejfirmyNvidiajakodomyślnej.
Na karcie „Ustawienia globalne” odszukaj i wybierz opcję „Preferowany procesor graficzny”. Z listy wybierz opcję „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”.
Kliknij przycisk Zastosuj.
Programy można również dodawać osobno, korzystając z menu rozwijanego. W części Preferowany procesor graficzny wybierz „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”. Kliknij przycisk Zastosuj.
W sekcji Ustawienia kliknij opcję „Ustaw konfigurację PhysX”. Z menu rozwijanego wybierz opcję „Karta graficzna Nvidia” dla procesora. Kliknij przycisk Zastosuj.
Uwaga: W przypadku przetaktowywania karty graficznej należy przywrócić ustawienia domyślne.
Te ustawienia już wcześniej miałem włączone i z nimi czy bez nich dalej battlefield nie działa. A ten error z geforcenow to nie wiem skąd, chciałem właśnie zobaczyć ostatnio czy w geforce now zadziała i zadziałało.