Witam, od jakiś 2 tygodni spotykam się z problemem podczas włączania gry battlefield 5. Gdy próbuje włączyć grę, ta przez chwile pojawia się w menedżerze zadań jako włączona i wrzuca mnie z powrotem ...
W raporcie DxDiag widać jedynie informacje dotyczące zintegrowanej karty graficznej. Zakładam, że posiadasz dodatkowo kartę Nvidia, ponieważ w historii błędów pojawia się error związany z GeForceNOW.exe.
Sprawdź czy możesz uruchomić grę,zwykorzystaniem dedykowanejkarty graficznejTwojegolaptopa, anie z tązintegrowanazpłytagłówną.
Poniżej wstawiłam w SPOILER krokiumożliwiająwybraniekartygraficznejfirmyNvidiajakodomyślnej.
Na karcie „Ustawienia globalne” odszukaj i wybierz opcję „Preferowany procesor graficzny”. Z listy wybierz opcję „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”.
Kliknij przycisk Zastosuj.
Programy można również dodawać osobno, korzystając z menu rozwijanego. W części Preferowany procesor graficzny wybierz „Procesor Nvidia o wysokiej wydajności”. Kliknij przycisk Zastosuj.
W sekcji Ustawienia kliknij opcję „Ustaw konfigurację PhysX”. Z menu rozwijanego wybierz opcję „Karta graficzna Nvidia” dla procesora. Kliknij przycisk Zastosuj.
Uwaga: W przypadku przetaktowywania karty graficznej należy przywrócić ustawienia domyślne.
Te ustawienia już wcześniej miałem włączone i z nimi czy bez nich dalej battlefield nie działa. A ten error z geforcenow to nie wiem skąd, chciałem właśnie zobaczyć ostatnio czy w geforce now zadziała i zadziałało.