Forum Discussion

lysywezu's avatar
2 years ago
Solved

Battlefield3 problem z kluczem

Siema mam problem z BF3 po długim czasie postanowiłem zainstalować sobie wymienionego BFa i tak

-instaluje ORIGIN 

-EA prosi o instalacje po czym usuwa ORIGIN 

-Odpalam EA pobieram grę podałem klucz było ok

-włączam grę i wyskakuje mi że klucz jest zużyty gra jest w bibliotece z wpisanym kluczem

-wyskakuje komunikat żeby podać klucz i wyświetla mi komunikat że komputer nie jest podłączony do internetu ... WTF 

Czy ktoś miał coś podobnego ? Dziękuje za pomoc 

Odpalałem grę w trybie 'czysty' firewall wyłączone itp. i nic nadal ten sam komunikat 

• Problem rozwiązany wystarczyło uruchomić grę z poziomu ikonki na pulpicie " uruchom jako administrator " pozdro

8 Replies

• lysywezu's avatar
    lysywezu
    2 years ago

Dziękuje za odpowiedź ale chodzi o to że grę widać i próbując wejść na serwer czy nawet odpalić singla prosi o klucz, znowu w aplikacji pokazuje Battlefield 3 jako posiadane i klucz jest wszystko ok a gra nie chce się uruchomić a kiedy chcę wpisać klucz o który prosi wyświetla się że komputer nie jest podłączony do internetu

• Problem rozwiązany wystarczyło uruchomić grę z poziomu ikonki na pulpicie " uruchom jako administrator " pozdro

• Ja mam to samo że wyświetla komunikat że komputer nie jest podłączony do internetu a w ikonie nie ma opcji uruchom jako administrator 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @lysy231181 

Jeśli przy kliknięciu na ikonę uruchamiania gry (w eksploratorze Windows) nie ma opcji uruchomienia jako administrator, znaczy to, że konto na kótym jesteś aktualnie zalogowany nie ma takich uprawnień/jest kontem gościa. 

Utwórz na komputerze nowe konto administratora i uruchom grę z jego poziomu. 

Upewnij się też, że gra nie jest blokowana przez zaporę sieciową oraz program antywirusowy. 

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

• Hej,

mam ten sam błąd natomiast po uruchomieniu jako administrator przekierowuje mnie do battleloga, wybieram serwer i wyskakuje ta sama informacja, że nie można aktywować gry bf3 za pomocą wybranego konta Origin. Grę widzę na platformie EA przypisaną do konta, ze wszystkimi statystykami sprzed laty.

Po kliknięciu wprowadź klucz pokazuje mi wiadomość, że nie jestem podłączony do internetu...

Robiłem naprawę gry za pomocą EA, czy da się to jakoś naprawić?

• Leczo_Z_Guleczo's avatar
    Leczo_Z_Guleczo
    2 months ago

Pomogło mi rozwiązanie z Reddita:

Go to %PROGRAMDATA%\Electronic Arts\EA Services\License Delete any files named 71067.dlf, 70619 or 70169.dlf Go to %PROGRAMDATA%\Origin\DownloadCache Delete all of the files in this folder Restart your computer and launch.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,093 PostsLatest Activity: 8 hours ago