6 years ago
BF 4 ścina
Specyfikacja: Procesor:Intel core i3 2350M 2.30ghz Karta Graficzna:Nvidia Geforce 610M 2gb Ram:4GB Windows 7 Podczas gry gra ścina perfoverlay.drawgraph 1 pokazuje żółty kolor do samej góry wyda...
z tego co widzę grasz na laptopie. Zainstaluj MSI Afterburner albo inny program do sprawdzania podzespołów komputera/laptopa. Jak wiem z doświadczenia przegrzewa się grafika i wtedy z automatu odcina maksymalne taktowanie aby schłodzić procesor. Jak to zrobi to gra zaczyna chodzic normalnie ale po jakimś czasie ponownie bedzie ścinać bo znowu sie przegrzewa i dochodzi do granicznej temperatury 80 stopni. Sprawdź to. Mam nadzieje że się mylę ale raczej nie. Grałem w bf4 na podobnym sprzęcie tyle że jak pamiętam mój samsung miał procesor i5 3310m, 8 giga ramu oraz grafikę Geforce 630M 2gb i także takie problemy miałem. Z tym że ja dodatkowo grałem z drugim monitorem 22cale.
Minimalne wymagania sprzętowe Battlefield 4:
Zalecane wymagania sprzętowe Battlefield 4:
76 stopni??? Trzeba zwrócić uwagę na to co się dzieje z taktowaniem procesora graficznego. Jeżeli podczas grania jest za wysoka temperatura to procesor graficzny obniży taktowanie nawet o 30% jak nie więcej aby się schłodził i nie był tak bardzo obciążony. Zwróć uwagę proszę na zachowanie procesora. Jakie jest taktowanie podczas normalnej gry a jakie jest podczas ścinek krótszych lub dłuższych. Jeżeli chodzi o problem z przegrzewaniem się laptopa to za wiele nie zdziałasz. Są podkładki chłodzące pod laptopy ale to bardzo mało daje. testowałem kilka. Jeszcze można udrożnić wentylację w laptopie bo może jest zabrudzona albo pasa pod procesorami już nie spełnia swoich norm. Jeżeli laptop jest na gwarancji to nie warto tego ruszać bo ja stracisz. Jednak jak nie ma już gwarancji to można się tym pobawić. Jednak aby się upewnić najbardziej by mnie przekonały zrzuty ekranu podczas o których pisałem.
@Robert3632Podczas gry sprawdziłem msi afterbuner temperatura to ,78,79,80 taktowanie rdzenia procesora gpu mhz. nie spadało i taktowanie procesora cpu mhz tylko czasami spadało ale nie zawsze podczas ścin
80 stopni procesor to jest max. Dziwne że taktowanie grafiki nie spadało bo to graniczna temperatura. Jak i procesor graficzny tak i cpu nie mogą dochodzić do 80 stopni. Przy takiej temperaturze nie dziwne że są ściny ☹️ Wiem to po sobie jak kilka lat temu grałem na takim laptopie. Jedyne co tobie pozostało przy graniu oczywiście wszystko LOW i do tego jeszcze w panelu sterowania nvidia trochę pogrzebać z ustawieniami aby uzyskać jak najlepszy efekt. Zapewniam że na youtube albo normalnie w google znajdziesz dużo takich materiałów.