Forum Discussion

xXxONISAMAxXx's avatar
8 years ago
Solved

BF1 LOW FPS FIX

PR0BLEM Z BF1
Otóż w trialu miałem 70 fpsów na ultra i było gut gut, lecz gdy dołączyłem do multiplayer to zaczęły się problemy.... na najniższych ustawieniach mam 30-40 fpsów i to mnie strasznie *****, ponieważ nie płaciłem 80 zł za to żeby grać bf 1942 na ps2 tylko po to żeby pograć sobie z rozumem i godnością człowieka w bf1 na ultra na PCMR.
karta graficza: gtx 1060 3gb

[edytowano] 

• @xXxONISAMAxXx Witaj!

Zacznijmy od tego, iż musiałem co nieco Twój PCMR-owy wpis edytować. Na tą chwilę skończyło się na edycji a nie blokadzie za język jakiego użyłeś, więc potraktuj to jako 1-sze ostrzeżenie

Co do samego problemu spadków FPS, informację jak i porady w tym temacie zawarłem w tym oto wątku

Do najbardziej skutecznych metod tam wymienionych, należą:

1. Wyłącz tzw. Game Mode (w tym tzw. Game bar)  i Optymalizację Pełnoekranową (prawym na skrót BF1.exe):

2. Utwórz plik w notatniku o nazwie user.cfg (rozszerzenie nie może być .txt) i umieść go w katalogu gry .....\Origin Games\Battlefield 1\ w pliku user.cfgwpisz poniższe wartości (dla użytkowników CPU i5):

RenderDevice.RenderAheadLimit 2
    RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
    GameTime.MaxVariableFPS 60

3. Zmniejszenie ustawień w samej grze, szczególnie JAKOŚĆ PRZETWARZANIA POST NA ŚREDNIEWYŁ Directx 12. Radzę również zablokowanie ilości klatek do 60 w opcjach zaawansowanych gry, co pozwoli odciążyć procesor. WYŁ. opcje V-Sync - Synchronizacja Pionowa + WYŁ. Ograniczenie Pamięci Karty Graficznej

4. Ustaw Tryb Wysokiej Wydajności dla BF1.exe w Panelu Sterowania NVIDIA 

5. Ustawienie planu zasilanie Windows na High Performance!

Powodzenia i raz jeszcze uważaj na ...

2 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@xXxONISAMAxXx Witaj!

Zacznijmy od tego, iż musiałem co nieco Twój PCMR-owy wpis edytować. Na tą chwilę skończyło się na edycji a nie blokadzie za język jakiego użyłeś, więc potraktuj to jako 1-sze ostrzeżenie

Co do samego problemu spadków FPS, informację jak i porady w tym temacie zawarłem w tym oto wątku

Do najbardziej skutecznych metod tam wymienionych, należą:

1. Wyłącz tzw. Game Mode (w tym tzw. Game bar)  i Optymalizację Pełnoekranową (prawym na skrót BF1.exe):

2. Utwórz plik w notatniku o nazwie user.cfg (rozszerzenie nie może być .txt) i umieść go w katalogu gry .....\Origin Games\Battlefield 1\ w pliku user.cfgwpisz poniższe wartości (dla użytkowników CPU i5):

RenderDevice.RenderAheadLimit 2
    RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
    GameTime.MaxVariableFPS 60

3. Zmniejszenie ustawień w samej grze, szczególnie JAKOŚĆ PRZETWARZANIA POST NA ŚREDNIEWYŁ Directx 12. Radzę również zablokowanie ilości klatek do 60 w opcjach zaawansowanych gry, co pozwoli odciążyć procesor. WYŁ. opcje V-Sync - Synchronizacja Pionowa + WYŁ. Ograniczenie Pamięci Karty Graficznej

4. Ustaw Tryb Wysokiej Wydajności dla BF1.exe w Panelu Sterowania NVIDIA 

5. Ustawienie planu zasilanie Windows na High Performance!

Powodzenia i raz jeszcze uważaj na ...

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,084 PostsLatest Activity: 22 hours ago