Forum Discussion
9 Replies
Witaj
Ogólnie cała specyfikacja jest już dość stara i słaba. 4GB ramu to trochę za mało, tak samo 2GB na karcie graficznej, ale nie oczekiwał bym znacznej poprawy nawet po zakupie dodatkowych 4GB, Ogólnie gra multi ma większe wymagania niż gra single.
@SylwesterSpalony
A dało by się naprawić jakoś te ściny może podkręcić procesor albo kartę zauwazyłem ze podczas perfoverlay.drawgraph 1 zółty kolor skacze do samej góry a podczas gry mam 30 fps więc wydaje mi się ze komputer spełnia wymagania gra chodzi płynnie tylko te ściny są i nie wiem czy one są spowodowaneto jest laptop. Szczegółowej informacji udzieliłem na innym poście. OPINIA. Przegrzewa się. Ram na pewno nie pomoże ale zapewne się przyda🙂
Tego sprzętu nie da się podkręcić. Niestety to za słaby sprzęt aby płynnie grać w bf4. Kampanie może jeszcze tak ale multi tylko malutkie serwery i kilka małych map. Np golmund. 30 fps na kampani można się pobawić ale na multi to ciągle będziesz zabijany bo nie będziesz wstanie odpowiednio reagować na wydarzenia przez ciągłe lagi,dropy,bugi itd prze słaby sprzęt.
@Robert3632Podczas gry na róznych mapach nawet na tych duzych gra się płynnie jeśli chodzi o fps tylko gra się ścina i programy pokazywały ze mój komputer spełnia minimalne wymagania nie mam lagów ani bugów tylko ściny
to że spełnia wymagania minimalne to wiem. Proszę sprawdzić temperatury procesora głównego oraz procesora graficznego. Ja to robię MSI Afterburner i na bieżąco wiem jakie mam użycie pamięci RAm, użycie procesora głównego i graficznego oraz temperatury. Jeżeli zrobisz to o co ciebie proszę i podasz jak wygląda sytuacja podczas grania a najbardziej w chwilach kiedy ciebie ścina to będziemy wiedzieć co robić dalej. W samej grze możesz także zrobić test czy twój komputer spełnia wymagania i może pokazywać, że jest ok ale na podstawie informacji o które ciebie proszę możemy sprawdzać dalej co robić. Możesz podać wyniki najzwyczajniej opisując je albo podczas gry można wykonać zrzut ekranu zapisać w paincie jako JPG i podać tu na forum. Najlepiej jak to będą dwie fotki. Pierwsza kiedy gra chodzi w miarę płynnie a druga kiedy masz ścinki. Czekam na ruch z twojej strony. Pozdrawiam
- @Robert3632 odpisałem na innym temacie.
Masz jeden problem a tworzysz w tym kierunku kilka tematów. Aby forum było czytelne i chcesz uzyskać pomoc to nie skacz w kilku miejscach. Zrób to o co proszę i jutro wrócimy do tematu. Jak widzisz tu nie ma wielu chętnych do pomocy więc proszę uszanuj to. Nie jestem tu ani adminem a także jakimś wielkim fachowcem. Na podstawie swoich doświadczeń 4040 godzin gry oraz problemów wielu graczy staram się pomóc.
https://www.youtube.com/watch?v=xaVhikO2dKU
Zwróć uwagę na lewy górny róg. O takie dane mi chodzi. Ty masz tylko zrobić zdjęcia.OK??
Gra ścina bo administrator serwera tak zdecydował , ja na
Intel Core i7 z ustawieniem na sztywno 4 GHz wiele razy widze wroga na wprost po śmierci i strzelam ślepakami serią 30 nawet w plecy wroga .
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 2 days agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager