Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
SolvedApproved

BF4 na PS4 nie mogę dołączyć do rozgrywki Multiplayer

Witam

Problem wygląda następująco: Uruchamiam BF4, wchodzę na wyszukiwarkę serwerów, wybieram jakikolwiek serwer - zaczyna "wczytywać" (ale nie wychodzi z wyszukiwarki, ani nie włącza się ekran wczytywania mapy) i po chwili wyskakuje komunikat z błędem połączenia się z serwerem. Jest jeszcze napisane abym sprawdził ustawienia sieci. Założyłem drugie konto na konsoli, oczywiście musiałem wykupić PS PLUSa i gra działa, ale zależy mi na grze na głównym koncie bo lvl 120, a do dwóch kont nie mam zamiaru kupować PSPLUSa
Rzeczy które wykonałem próbując naprawić błąd:
- Reinstalacja gry
- Przywracanie ustawień fabrycznych konsoli
- Reinstalacja systemu
- Zakup wersji cyfrowej BF4
- Wpisywanie portów
- Sprawdzenie różnych dostawców internetów
- 2 RAZY ZGŁOSZENIE PROBLEMU NA INFOLINII EA w odstępach rocznych (sic!)

Czy ktoś ma pomysł skąd ten problem się wziął? 
Ostatnio na infolinii usłyszałem, że moja postać być może jest "uszkodzona" (?)
Bardzo, bardzo proszę o pomoc!

Pozdrawiam

• Tak jak już pisałem, przed kontaktem należy wykonać wymienione kroki. Jeśli ich nie zrobisz, kolejne próba kontaktu z supportem nie będzie miał najmniejszego sensu. Dopiero gdy po wykonaniu wszystkich wymienionych kroków, problem dalej będzie występował, wykonaj test UOTrace i z jego wynikami skontaktuj się z doradcą EA.

4 Replies

• Hej.

Jeśli żadne z wcześniej wykonanych prób nie pomogło, zajrzyj do poniższych artykułów oraz wykonaj opisane tam dodatkowe kroki. Skup się szczególnie na protokole internetowym IP gdyż często dostawcy internetu zmieniają jego wartość co powoduje takie problemy.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Approved
    No właśnie, wydaje mi się, że problem nie leży po mojej stronie tylko EA. Jak wspomniałem wcześniej na drugim koncie gra śmiga bez problemu. Zadzwonię jeszcze raz i niech mi powiedzą wprost - zrobicie to czy nie dacie rady?
  • Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Tak jak już pisałem, przed kontaktem należy wykonać wymienione kroki. Jeśli ich nie zrobisz, kolejne próba kontaktu z supportem nie będzie miał najmniejszego sensu. Dopiero gdy po wykonaniu wszystkich wymienionych kroków, problem dalej będzie występował, wykonaj test UOTrace i z jego wynikami skontaktuj się z doradcą EA.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Approved
    NO I JUŻ WIEM, ŻE SOBIE NIE POGRAM W BF4 JAKO PIOUNEK.

Zadzwoniłem kolejny raz do obsługi EA i Pan Kuba powiedział, że nie dadzą rady mi tego naprawić, bo jest uszkodzone konto. Jak chcę to na drugim koncie (jak se plusa kupię, oraz premium) dadzą mi w ramach rekompensaty UWAGA!... 10 złotych battlepack'ów. (sic!)

Idę popłakać w samotności, bo nikt w pracy tego nie zrozumie i nie przutuli w tej trudnej dla mnie chwili.