Forum Discussion

xJanushx's avatar
2 years ago

BF4 Problem z otwarciem portu 3659

Witam bo długim czasie chciałem zagrać w bf4 ale nie mogę połączyć się z żadnym serwer przez błąd z otwarciem portu 3659 próbowałem dodać reguły do zapory windows defender ale nic to nie daje proszę o pomoc

9 Replies

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @xJanushx Tak włączyć. Otwieranie/Przkierowywanie portów nic nie da. UPnP działa jak przkierowywanie, włączenie UPnP i otwieranie portów może powodować konflikt i nie jest to zalecane. Używa się jednego albo drugiego. Oba działają tak samo 😉, z tym że UPnP to automat.
  • xJanushx's avatar
    xJanushx
    2 years ago

Okej w takim razie odpalam uPnP i sprawdzam będę pisał jeżeli się uda lub nie :>

• xJanushx's avatar
    xJanushx
    2 years ago

włączyłem i nic dalej dostaje ten kod błędu "Game disconnected: Client closed down connection. Check your network connection and make sure that port 3659 (UDP) is open."

• xJanushx's avatar
    xJanushx
    2 years ago

Pisałem też przed chwilą do mojego dostawcy internetu (Play) i pisali że otwarcie portu na routerze jest niemożliwe z przyczyn bezpieczeństwa. ten poradnik jeszcze daje przykłady na origin :/

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @xJanushx Sorry za późna odpowiedź! W takim razie spróbuj darmowego VPN, to przekieruje twoje połączenie internetowe. Co do Origin i EA App jest to samo, robisz dokładnie to samo, tylko na innej aplikacji.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@xJanushx Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 2 days ago