Forum Discussion

Pojarka1322's avatar
2 years ago
Solved

BF5 nie uruchamia się

Cześć,

mam problem z grą BF5. Kupiłem ją na steam i konto zostało połączone z EA app. Problem jest taki że po próbie uruchomienia gry przez kilkanaście sekund wyskakuje komunikat od

EA app „przygotowywanie gry” po czym BF5 na steam przechodzi w etap „walidowanie” i tak jest w kółko. Dodam, że EA app nie widzi gry BF5 jako zainstalowanej. 
Proszę o pomoc, to jest już mój drugi egzemplarz tej gry bo miałem identyczny problem z poprzednim i uznałem, że coś jest nie tak z plikami gry i nigdzie nie mogłem znaleźć pomocy.

• Hej @Pojarka1322 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. 

Szukając rozwiązania Twojego problemu natknąłem się na wątek na naszym angielskim AHQ, gdzie zostało zaproponowane potencjalne rozwiązanie.

Link to tego wątku, znajdziesz tutaj

Daj nam znać czy to rozwiązanie zadziałało również u Ciebie. 

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Pojarka1322 

Upewnij się proszę, że zarówno gra jak i aplikacja EA app nie są blokowane przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową poprzez dodanie odpowiednich wyjątków do zapory sieciowej oraz programu antywirusowego. 

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Następnie uruchom grę z poziomu folderu instalacyjnego jako administrator. 

• Posiadam antywirusa ESET i tam już dodałem wyjątek BF5 oraz aplikacje EA app i dalej to nie pomaga.

• Zrobiłem tak jak mi napisałeś:
    Dodałem wyjątki,
    wyłączyłem ESET'a

i otrzymałem taki komunikat od aplikacji EA

• Mam dokładnie ten sam problem. Nic nie pomaga. Odinstalowywałem EA samą grę i cały czas walidowanie

• Spróbowałem jeszcze zainstalować EA app i BF5 z wyłączonym antywirusem, ale dalej to nie pomogło

• Odezwie się ktoś z tego EA???! Ile trzeba czekać na rozwiązanie jednego problemu! 
    tydzien się kontaktuje z tymi botami na chacie i dalej nic! Maile tez wysyłałem to do teraz nie mam odpowiedzi. 
    Chociaż tutaj niech ktoś mi pomoże z tego śmiesznego EA!

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Pojarka1322 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. 

Szukając rozwiązania Twojego problemu natknąłem się na wątek na naszym angielskim AHQ, gdzie zostało zaproponowane potencjalne rozwiązanie.

Link to tego wątku, znajdziesz tutaj

Daj nam znać czy to rozwiązanie zadziałało również u Ciebie. 

• Udało się!! Bardzo Ci dziękuje! Jedyna osoba, która mi naprawdę pomogła.!