Forum Discussion

RuLeR77's avatar
8 years ago
Solved

BFH Origin could not start up (-5efdfffe)

Witam mam problem z BFH od jakiegoś czasu nie mogę uruchomić gry w trybie multi. Po chwili wyskakuje taki komunikat jak na załączonym screnie. Ponowna instalacja gry nic nie pomaga.

Origin could not start up (-5efdfffe): Origin seems to be running,

• RuLeR77's avatar
    RuLeR77
    8 years ago

Dzięki za odp, nie używam takich aplikacji jak CCleaner, system czysty i aktualny. Wszystkie gry działają jak trzeba BF1,2,3,4 te ze steam czy uplay tak samo.  Origin instalowany ponownie już wcześniej. Usuwałem profile gry, naprawiałem instalowałem ponownie i nic. Problem znany w sieci od dawna ale na rozwiązanie nie trafiłem.

Edit:

Udało się wczoraj spędziłem troszkę czasu i dało radę, tylko ze zrobiłem kilka rzeczy i tak naprawdę w 100% nie wiem co pomogło.

1. Usunięty profil z dokumentów

2. Odznaczyłem przywracanie z chmury

3. Naprawa BFH pomimo czystej instalacji

4. Usunieta wtyczka Battlelog Web Plugins

5. Zmiana języka w origin na EN

5. Odznaczony origin  web heleper przy starcie.

2 Replies

• Hej,

Czy wcześniej gra działała prawidłowo?

Na początku spróbuj wykonać poniższe kroki. Daj znać czy pomogły. 🙂

1. Ręcznie odinstaluj aplikację Origin.
    2. Uruchom program CCleaner.
    3. Zrestartuj swój router/modem, a następnie wykonaj czysty rozruch systemu.
    4. Upewnij się, że Kontrola Konta Użytkownika jest włączona.
    5. Pobierz najnowszą wersję aplikacji Origin, oraz uruchom plik instalacyjny jako administrator.
    6. Dodaj Origin do wyjątków w zaporze oraz antywirusie, a następnie upewnij się, że wszystkie wymagane porty są otwarte.
    7. Na koniec uruchom zainstalowany program Origin jako administrator.

POWODZENIA!

• RuLeR77's avatar
    RuLeR77
    8 years ago

Dzięki za odp, nie używam takich aplikacji jak CCleaner, system czysty i aktualny. Wszystkie gry działają jak trzeba BF1,2,3,4 te ze steam czy uplay tak samo.  Origin instalowany ponownie już wcześniej. Usuwałem profile gry, naprawiałem instalowałem ponownie i nic. Problem znany w sieci od dawna ale na rozwiązanie nie trafiłem.

Edit:

Udało się wczoraj spędziłem troszkę czasu i dało radę, tylko ze zrobiłem kilka rzeczy i tak naprawdę w 100% nie wiem co pomogło.

1. Usunięty profil z dokumentów

2. Odznaczyłem przywracanie z chmury

3. Naprawa BFH pomimo czystej instalacji

4. Usunieta wtyczka Battlelog Web Plugins

5. Zmiana języka w origin na EN

5. Odznaczony origin  web heleper przy starcie.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 2 days ago