Forum Discussion

l_M4rtos_l's avatar
2 years ago
Solved

Brak połączenia z ea online

Witam,

nie mogę podłączyć się praktycznie do żadnego meczu online w BF V.

Wyskakuje błąd jak na screenie. Czyściłem pliki cookie i raz się połączyło ale potem znów ten sam problem.

I żeby nie było internet na światłowodzie.

Z góry dziękuje za pomoc 🙂

• l_M4rtos_l's avatar
    l_M4rtos_l
    2 years ago

@Chytrooki  @ethan799 

U mnie w BF V pomogło skonfigurowanie IP Publicznego.

Internet mam z TOYA (Łódź) i najpierw składasz dyspozycje o przyznanie. Mówią, że do godziny to będzie trwać.

Jednak potem warto zadzwonić jeszcze raz żeby sprawdzili zwłaszcza jak masz swój router a nie jesteś podpięty bezpośrednio do modemu od dostawcy.

Od wczoraj kiedy to zrobiłem na serwer wchodzę za każdym razem 🙂

Powodzenia!

10 Replies

• @l_M4rtos_l Spróbuj w EA App „Przejść do trybu offline”.Nastepnie przełączyć się z powrotem do trybu online. Zobacz czy zadziała.
  • Niestety, dalej ten sam problem.

Modem z TOYa wyłączyłem. Jestem podłączony przewodem także WiFi nie jest problemem. Fifa normalnie działa.

Wykonywałem też naprawę instalacji.

• @Chytrooki po wykonaniu całej instrukcji musiałem zezwolić na EA APP, EA Cheat Service i EA Background Service bo inaczej gra się nie chciała uruchomić. 

Problem dalej występuje chociaż czasem gra się uruchomi i można normalnie grać. 

Dzisiaj to jeszcze nie nastąpiło :D  

• @Chytrooki  Jedyny co pomaga to niekorzystanie z matchmakingu. 

Przy wyborze serwera manualnie problem nie występuje.... 

Chyba pozostaje grać w ten sposób, dzięki za poświęcony czas 🙂 

• Niestety nic, potrafi się odpalić od strzała a czasem 5 razy trzeba wyłączyć grę i od początku próbować.

Bo oczywiście jak pokazuje komunikat, że brak połączenia to potem jest szary ekran i nic się nie da zrobić.

I to jest ewidentnie wina serwerów, niepotrzebnie marnować czas na przeinstalowywanie wszystkiego.

• l_M4rtos_l's avatar
    l_M4rtos_l
    2 years ago

@Chytrooki  @ethan799 

U mnie w BF V pomogło skonfigurowanie IP Publicznego.

Internet mam z TOYA (Łódź) i najpierw składasz dyspozycje o przyznanie. Mówią, że do godziny to będzie trwać.

Jednak potem warto zadzwonić jeszcze raz żeby sprawdzili zwłaszcza jak masz swój router a nie jesteś podpięty bezpośrednio do modemu od dostawcy.

Od wczoraj kiedy to zrobiłem na serwer wchodzę za każdym razem 🙂

Powodzenia!

• ethan799's avatar
    ethan799
    2 years ago

Niestety u mnie dalej to samo a stale IP ma caly czas. 

Dwie gry i BFV i BF1 nie dzialaja

Kontakt z supportem beznadziejny, zamykaja sprawe ktora pozniej nie mozna wznowic przez tydzien. |Ech|

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,158 PostsLatest Activity: 21 hours ago