Forum Discussion

Kuupricz's avatar
6 years ago
Solved

brak zliczania asyst przy korzystaniu z peryskopu - sokole oko(podstawowy)

Witam

Napotkałem na problem ze zliczaniem asyst przy użyciu peryskopu (gra zlicza punkty za asysty jednak nie zlicza ilosci asyst)

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @Kuupricz 

Mógłbyś podać więcej szczegółów na temat błędu który zauważyłeś? Zakładam, że jest to związane z odblokowaniem, którejś z broni, a jedyna która odpowiada Twojemu problemowi to Label Model 1886 (snajperski), zgadza się?

Czy jakiekolwiek asysty zostały zaliczone do tego zadania? 

• Dokładnie chodzi o "przydział służby/pełne skupienie/ sokole oko(podstawowy)" - dokonaj 10 asyst przy pomocy peryskopu .... stanęło na 3/10 ..... za każdy dostrzeżeniem kiedy ginie podświetlony/zauważony żołnierz otrzymuje punkty za asystę jednak asysty nie zostają zliczone do zadania.

PS. wykonałem dziesiątki asyst jednak gra zliczyła jedynie 3 i na tym poprzestała. Użycie peryskopu jest połączone z któraś z broni? (to przecież osobny "gadżet")

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 years ago

Hej @Kuupricz,

Porównałem obie wersje językowe (angielską i polską) i wygląda na to, że wystarczy oznaczyć przeciwników (bez użycia peryskopu) i otrzymać asystę. 

https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/118665/introducing-service-assignments-please-give-feedback 

8a Eagle Eye (Basic)

• Challenge #1 Perform 10 Spot Assist kills

Zgłoszę ten błąd do właściwego zespołu, dzięki za informacje! :eahigh_file:

• Oznaczyć przeciwników bez peryskopu w jaki sposób?

Ja oznaczam ich za pomocą peryskopu i dostaje jedynie punkty bez zliczenia asysty.

Jak widać na zdjęciu (załącznik) zaznaczona wartość stanęła w miejscu.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 years ago

Hej @Kuupricz 

Na PC domyślnie będzie to "Q", na konsolach RB (Xbox) R1 (PS4) 🙂 

Tak jak wspomniałem wcześniej, wygląda na to, że jest to błąd w tłumaczeniu, ponieważ wersja angielska nie wskazuje na to, aby peryskop byłby potrzebny do odblokowania tego przydziału służby. 

• Witam.

Faktycznie okazało się, iż blednie została przetłumaczona kwestia wspomniana przez Ciebie. Problem rozwiązany, dzięki 😉

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 3 days ago