Dziękuję za odpowiedź,
Czytałem już wcześniej wskazany wątek, jednak dotyczy on Dolby Atmos i podłączenia do Amplitunera a tym samym transmisji danych pomiędzy amplitunerem a komputerem, a nie Dolby Atmos headphones.
W moim przypadku jest to wirtualizacja dźwięku przestrzennego dla słuchawek stereo podłączonych bezpośrednio do karty muzycznej.
Czytałem wymagania Dolby Atmos headphones na stronie dolby i spełniam wszystkie plus aplikacja Dolby Access wykrywa moją konfigurację jako zgodną ( ikona słuchawek świeci na niebiesko ).
Atmos headphones działa mi na próbka filmów w aplikacji Dolby Access i na filmach z dźwiękiem 5.1/7,1 , tak więc podejrzewam że problem leży w samym Battlefieldzie i Batlefroncie lub jakiejś "magicznej opcji" która sprawia że te gry nie wykrywają zgodności z Atmosem.
Pisałem też do pomocy technicznej Dolby, jeszcze nie mam odpowiedzi, ale jak dostanę to napiszę co się dowiedziałem.
Nie znalazłem odpowiedzi też na zagranicznych forach ,ale jak ktoś chce przetestować to Dolby Amos for headphones jest darmowy na 30 dni, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem na ikonie głośniczka w Windows 10 (aktualnym) i wybrać dolby atmos. Zachęcam do testu bo różnica bez a z, jest naprawdę imponująca i moje słuchawki nigdy wcześniej tak dobrze nie grały.
PS żeby przetestować wystarczy zaktualizowany Windows, dowolna k. dźwiękowa ( może być zintegrowana) plus dowolne słuchawki stereo