Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Dziwny spadek fps w bf1

Procesor : i5 7600k
Grafika: gtx 1060 6gb
Dysk: ssd 250gb
System: win 10 64bit
Wszystko aktualizowane na bieżąco, na najniższych ustawieniach spadki do 30 fps,max 60fps na wszystkich ustawieniach, grę posiadam od wczoraj więc nie mam porównania ale ręce mi opadły tym bardziej że kupiłem Premium. Sprawa robi się jeszcze bardziej dziwna przy zmianie z niskich na ultra co poprawia ilość klatek na sekundę, ale i tak spadki do 35fps max 60fps jeśli ktoś wie co jest nie tak proszę o pomoc.
  • Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/BF1-Mocny-kilkusekundowy-drop-FPS-ow-po-chwili-gry/m-p/6115301#M475

Zastosowalem się do tego artykułu i jest ok da się grać 80-120 fps na ultra, a dokładnie zrobiłem to:

Wyłączyłem SUPERFETCH (opis w artykule)
    Zastosowałem się do punktu 6,7 i 8 przy czym ustawiłem klatki w grze na max 120. Z punktu 10 wyłączyłem optymalizację pelnoekranowa .
    Dodatkowo zastosowałem się do punktu pod nazwą aktualizacja wpisu nr 7 oraz po części wpisu nr 8 czyli wyłączyłem opcje Nvidia share i tyle nie wiem co z tego pomogło ale jest ok.

23 Replies

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 hours ago