9 years ago
Freez menu - wolne działanie
Witam, po ostatniej aktualizacji gra frezuje mi się w menu, nie mogę nic zrobić, gdy grę zminimalizuje gra tak jakby się wyłączała, Mój sprzęt:
AMD Radeon HD 7600m
Intel Core i5 3230m 2,60ghz
8...
Jakie wy głupoty wypisujecie to głowa mała. Normalnie jakbym dodzwonił się do biura obsługi klienta i rozmawiał z *** pracownikiem który ma kartkę z wytycznymi przed sobą. U mnie menu zaczęło się zacinać zaraz po aktualizacji gry. I nie gadajcie głupot o wymaganiach sprzętowych bo akurat sama gra chodzi płynnie, tylko karty menu przerzucają się w odstępach 30s-1 min. Sterowniki mam aktualne, NA ŻADNEJ INNE GRZE NIC MI SIĘ NIE DZIEJE!. Już nie mówiąc, że gra została "naprawiana" przez Origin. Który notabene nie wykrył żadnych błedów w grze. *** menu po aktualizacji i tyle.
[edytowano]
Na wstępie drobna rada i zarazem ostrzeżenie, jeśli nadal będziesz kontynuował wpisy takiej treści to zostaną one usunięte w ramach obowiązującego regulaminu forum!
Co do osób z problemami wolno działającego menu. Jest to problem plików konfiguracji (lokalnie) bądź wadliwie pobranej/zainstalowanej aktualizacji.
Z kroków, które powinny zadziałać to:
WYŁĄCZENIE DIRECTX 12 w menu Zaawansowane (Opcje grafiki) oraz restart gry!
WYŁĄCZENIE V-SYNC (Synchronizacja pionowa) w Opcje grafiki.
WYCIĘCIE (np. na Pulpit) folderu twinkle z katalogu ustawień gry ( Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty) i restart gry!
ODŁĄCZENIE PADA przed uruchomieniem gry.
DODATKOWO:
Jak już wspomniałem, wymagania gry są określone odgórnie przed wydaniem, decydując się na zakup tytułu trzeba brać je pod uwagę, gdyż z każdym dodatkiem, zawartością etc.gra wymaga od komputera wydajności określonej przez studio, więc miejcie to na uwadze. Wymagania najnowszych gier zawsze idą w górę, wraz z rozwojem kart graficznych, procesorów itp. Postępu nie zatrzymamy....
Pozdrawiam!
Dziękuję za wyjaśnienie. Wyłączenie DIRECTX12 w menu gry zniwelowało problem.
Po najnowszej dzisiejszej aktualizacji sa freezy menu. Zadne kroki zawarte w tym watku nie pomogły. Mam dość tej, Nie dość ze sa spadki fps to jeszcze teraz menu sie zacina. Mozna odzyskac jakoś pieniadze za premium??? Wydałem na gre 338 zł a od 9 miesięcy nie moge normalnie grac!!! Moj komp
i7 4790
GTX 1060 3GB
16 GB RAM
Windows 10 1709 16299.192
Na chwilę obecną studio bada problem przycinającego menu po dzisiejszej aktualizacji.