8 years ago
Freez menu - wolne działanie
Witam, po ostatniej aktualizacji gra frezuje mi się w menu, nie mogę nic zrobić, gdy grę zminimalizuje gra tak jakby się wyłączała, Mój sprzęt:
AMD Radeon HD 7600m
Intel Core i5 3230m 2,60ghz
8...
Panowie niestety, ale jak już zostało to wspomniane w tej odpowiedzi, wymagania są określane odgórnie i z każdą aktualizacją i nową zawartością gra kładzie większy nacisk na podzespoły komputera. Stąd ważne, aby wymagania sprzętu były spełnione przynajmniej w minimalnych. Zarówno karta jak i procesor w waszych konfiguracjach nie spełnia minimalnych wymagań, stąd takie zachowanie gry już w samym menu.
Dodatkowo seria kart, której używacie ( lista poniżej) została przez AMD oznaczona jako "legacy" i w skrócie zostały przeniesione do tzw "rezerwy" co oznacza brak dalszego wsparcia ze strony sterowników.
Co do Twojej konfiguracji, zalecam osobiście dołożenie pamięci RAM do rekomendowanych 16 GB, gdyż gra potrafi szczególnie w ustawieniach ULTRA skonsumować wraz z systemem więcej niż 8 GB Ram-u!
Dodatkowo, spróbuj poniższego obejścia:
Listę solucji na spadki klatek w grze, znajdziesz również w tym wątku na forum.
Pozdrawiam!
Odwracasz kota ogonem, gość mówi ci sto razy ze działało i mial 30 fps a ty swoje, ja mam gtx980 i 16 gb ramu ddr4 i jakoś mam to samo ! Po prostu wypuscili gniota który nie działa , 2 razy juz sciagałem 70 gb + aktualizacje i ciągle problemy. Na steam nie ma takiej mordęgi.
@pompek87 Witaj!
Twój wpis pomijając ton wypowiedzi, dotyczy wątku/problemu, który został rozwiązany ponad miesiąc temu. Jeśli w dalszym ciągu masz spadki FPS w menu głównym, wykonaj kroki jakie tutaj wyszczególniłem. Jeśli jednak zgłaszasz spadki FPS w grze, zajrzyj do tego wątku i wykonaj tam podane sugestie. Wiedź, że problem spadków dotyczy wersji Windows 10 i nie raz zostało to potwierdzone, iż problem dotyczy aktualizacji Fall Creators Update i pojawia się również w innych grach!
Na przyszłość radzę zachować kulturę wypowiedzi i szacunek dla innych użytkowników forum, dlatego Twój post został edytowany!