Forum Discussion

leggyboeing's avatar
6 years ago

Gra nie chce się włączyć

Produkt: Battlefield V
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD nvidia gtx 1060 6gb
Podaj ilość pamięci RAM w GB 6
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
W jakiej części gry pojawia się problem? Menu gry
W którym menu gry byłeś/byłaś kiedy pojawił się problem? nie byłem w menu tylko na ekranie ładowania gry
Wybierz swój region Europa
Na którym serwerze się to stało?
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) stale sie dzieje podczas uruchamiania gry
Opisz pokrótce napotkany błąd: po włączeniu gry po raz pierwszy wyłącza się ona bez powody po około 5 sekundach
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? włączyc grę
Co się dzieje? gra się nie uruchamia
Co powinno się stać? gra powinna się uruchomić

grea się nie włącza`

3 Replies

• Spróbuj naprawić grę przez Origin - prawy przycisk na okładkę gry i wybierasz napraw grę. Daj znać czy po tym zadziałało.

• Witajcie, u mnie jest podobny problem. Po próbie uruchomienia gry pokazuje się komunikat o synchronizacji plików z siecią po czym nie dzieje się nic, gra nie startuje.

Wczoraj wyświetlił mi się komunikat o konieczności aktualizacji sterownika grafiki aby grać w BF5. Po wielu nieudanych próbach (karta GeForce 1060) zrobiłem format i udało się zainstalować nowe sterowniki chyba 436.02. Jednak gra nadal nie startuje. Opcja "Napraw" nie przyniosła rezultatu, przy jednej próbie zaś otrzymałem komunikat że nie można zsynchronizować plików bo być może trwa synchronizacja na innym komputerze. Nie instalowałem tej gry na żadnym innym komputerze, proszę o pomoc.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @kubassowy89 

Zdaje się, że najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej noszą numer 436.15 i możesz je pobrać tutaj. Możliwe, że problem jest powiązany z ustawieniami (ponieważ są one wysyłane/pobierane właśnie przy synchronizowaniu plików przed uruchomieniem gry). Spróbuj sprowadzić grę do domyślnych ustawień zmieniając nazwę folderu Battlefield V, który znajdziesz w Dokumentach (z "Battlefield V" na "Battlefield V kopia"). 

Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry w Bibliotece gier, wybierz "Właściwości gry" po czym wyłącz przechowywanie danych w chmurze. Po tym ponownie "Napraw" grę - spowoduje to utworzenie na nowo folderu "Battlefield V", a gra tym samym przywróci domyślne ustawienia. 

UWAGA! Oprócz zresetowania ustawień gry, możesz również w ten sposób stracić progres w kampanii dla jednego gracza. 

Podczas uruchamiania gry upewnij się, że uruchamiasz ją jako administrator 🙂

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 3 days ago