Forum Discussion
Witam!
Niedawno temu zakupiłem grę Battlefield V. Grało mi się w niego dobrze, ale były przycinki związane z internetem, ponieważ był to internet 2.4 Ghz w tym standardzie na karcie sieciowej, dlatego zmieniłem na standard, który obsługuje 5G. Niestety odkąd zastosowałem takie ustawienia nie mogę wejść na serwery, za każdym razem kiedy próbuje dołączyć wyświetla mi się komunikat który pokazany jest na załączonym obrazku. Szukam rozwiązania już od kilku dni na youtube czy przeglądam fora. Sam nie znam się za bardzo na takich rzeczach. Zrobiłem już: zresetowanie routera; wyłączenie windows defender; dodanie gry do wyjątków w zabezpieczeniach windows. Żadna z wymienionych czynności nie rozwiązała problemu albo tylko na jakiś czas. Na wszelki wypadek sprawdziłem czy internet rzeczywiście jest wystarczający i jest.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Wafelek
Połączyłem Twój post z innym wątkiem gdzie został opisany problem podobny do Twojego.
Poproszę Cię o odpowiedź na pytania z mojego poprzedniego postu:
@EA_Kuba napisał/a:
(...)
Poproszę Was o podanie poniższych informacji:
- Platforma na której gracie:
- Gry w których problem występuje:
- Dostawca Internetu:
- Ewentualnie wcześniej wykonane kroki:
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @MaJeVV
Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem 🙂
@egzeztor Daj nam znać czy i Tobie udało się rozwiązać problem.
- 2 years ago
Niestety u mnie problem dalej występuje zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji z TOYA, kartą sieciową, reinstal EA app, reinstal gry
Gry: Bf V oraz Bf 4
Łącze: kabel
- 2 years ago@Wafelek trochę dziwne to, bo wcześniej też używałem 5g ale w laptopie narzeczonej i wszystko działało, jak kupiłem swój komputer i kupiłem karte sieciową 1gb/s zmieniłem na 5g żeby mieć pełną prędkość to działało przez długi czas do ostatniego tygodnia, może aktualizacja ea coś pomieszała z dopuszczeniem sieci 5g do gry ?
- 2 years ago
@EA_Kuba @JustAlex_PL @pyrekk @Wafelek
Sprawa wygląda tak. Zadzwoniłem do TOYA (provider internetu z łodzi) i powiedziałem im, co jest grane.
Gość sprawdził moje połączenie i powiedział, że mam ukryty MAC karty sieciowej i może być tak, że zmieniła się polityka EA jeśli chodzi o serwery i do tej pory akceptowali ukryte, ale już nie i dlatego mogą gry nie działać.Kazał mi wejść w CMD, wpisać ipconfig/all i podać mu ethernet public adress. Dodał to u nich w sieci i powiedział, że do 24h będzie to widoczne i powinno zacząć działać.
Minęło na razie 20 godzin i BF V i Battlefront 2 nadal wywalają kod 216 i nie chcą się łączyć. Za to BF2042 zaczął działać bez problemu.
- 2 years ago
@egzeztor @JustAlex_PL @EA_Kuba @pyrekk @Wafelek
Ok działa wszystko. Jak macie internet w TOYA. To po podaniu na infolinii MAC karty sieciowej, później w waszym profilu na stronie (EBOYA), wchodzicie w ustawienia Internetu i klikacie publiczny adres ip. Modem się zrestartuje i wszystko działa. Także wina jest po stronie providera internetu.
MUSICIE ZAPYTAĆ O PUBLICZNY ADRES IP ( sorry za caps). To jest powodem, dlaczego komputer nie łączy się wam z serwerami EA
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar8 months ago
Community Manager
Recent Discussions
Ban za nic
Solved22 days agoBattlefield 4
Solved26 days ago- 2 months ago