Forum Discussion
5 Replies
- Chytrooki6 years agoHero+
To moze byc problem synchronizacji spróbój wyłaczyć zapisywanie sie w chmurze lub na odwrot zapisuj stan gry w chmurze. Sęk tkwi w tych dwóch opcjach ... Chyba 😃
Jeżeli informacje które były na tym forum nie pomagają wyłącz defender oraz antywirus i sprawdź czy działa. Jak dział to wtedy
Na początek napraw grę. Kolejny etap to możesz wyłączyć origin w grze. Następny krok. Windows defender/zapora i ochrona sieci. Tam wejdź w link <zezwalaj aplikacji na dostęp przez zaporę.> i tam możesz dodać bfv/bf5 do wyjątków. Kolejna opcja. Windows defender/ochrona przed wirusami i zagrożeniami, wchodzisz w ustawienia ochrony przed wirusami i zagrożeniami i myszką na sam dół gdzie są wykluczenia. Tam dodaj folder z twoich dokumentów gdzie są zapisane ustawienia gry bfv. W Twoich dokumentach mach zapisane stany i ustawienia gier. Wybierz interesujący ciebie folder. NP. Bfv i dodaj do wykluczeń. Możesz to zrobić także w prostszy sposób. Przed uruchomieniem gry wyłącz zaporę i ochronę przed wirusami. Sprawdź czy to pomaga. Jeżeli tak to wtedy wykonaj czynności o których pisałem wcześniej. Pozdrawiam.
Ps. Jeżeli masz inny antywirus to także możesz wykonać w nim wykluczenia.
@donszajbaTeż tak mam, tylko u mnie gra w ogóle nawet nie jest w stanie się połączyć z serwerami. Próbowałem wyłączać antywirusa, czyścić cache Origina, naprawiać i reinstalować grę, nope, nie pomogło.
A co pomogło?
Otóż uwaga, trzymajcie się gaci, gra dostała małpiego rozumu, bo systemowa ścieżka do folderu "Moje Dokumenty" była niepoprawna. Po ręcznym wskazaniu na właściwy folder gra natychmiast się uspokoiła, połączyła z serwerami i zaciągnęła config z chmury.
Wejdź w dokumenty - folder BFV - settings i zmień nazwę prosave_tmp na samo prosave. Po zmianie nazwy otwórz ów plik przez notatnik i zmien wartośc ShownPrologueIntro na 1
- Mesje_Pechowiec2 months agoNewcomer
Nie pomogło wyłączenie defendera dalej nie moge sie połączyć z serwerami. Kiedyś zablokowałem NFS The run https://forums.ea.com/discussions/ea-app-technical-issues-pl/re-brak-możliwości-zalogowania-do-autolog-w-grze-nfs-the-run/7462198i teraz nie wiem jak to odkręcić. Jakieś pomysły?
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 7 hours ago
- 18 hours ago