Jak ogarnąc procesor 2 rdzeniowy i 2 wątkowy w battlefield 1?
Witam, od poniedziałku mam battlefielda 1 rewolucja tylko mam jeden bardzo duzy problem mianowicie mój procesor się strasznie dławi na nim na mutli. I to do takiego stopnia ze klatki potrafią spaść do 10 (normalnie jest 10-25) Sprzęt to Pentium g3240 3.1ghz GTX 750Ti 2x Kingston 4Gb ddr3 1600mhz. Wiadomo ze problemem w tym przypadku jest procesor i to on sie tak dławi. Ciagle jest obciążony w 100% a karta ledwo w 20% ramu max jest zużywane około 7gb ustawienia oczywiscie minimalne i rozdzielczość 720p. Wiecie może co zrobić by uzyskać mniej wiecej 25 fps i zeby to bylo w miare stabilne? Chodzi mi o to by odciążyć procesor w każdy możliwy sposob. Zalezy mi na tym bardzo ale niestety wymiana proca nie wchodzi w gre. nei zalezy mi na grafice nawet tez na duzej plynnosci. mi wystarczy nawet 25 stabilnych fps
W singlu nie ma problemuz wydajnościa bo spokojnie ejst nawet 40fps
Witam, znalazłem rozwiązanie dla gry bf1 na procesorach 2 rdzeniowych i 2 wątkowych takich jak np. pentium g3240 . otoz wystarczy zainstalowac sobie program bes i wlaczyc ograniczenie dla origin na 1% poza tym ustawić wysoki priorytet w procesach dla bf1 i oczywisce powylaczyc wszystkei zbedne opcje w originie takie jak np. origin w grze.
po tych zabiegach bf1 na takich procesorach bedzie grywalny