Forum Discussion
@Dima95SVDJak masz to uzyj panelu nvidii - "panel sterowania nvidia" Następnie "Zarzadzanie ustawieniami 3D -> ustawienia programu(tylko programu a nie [ustawienia globalne]) -> należy wybrać aplikację w której chcemy coś zmienić. Jak nie ma z rozwijanej listy to klikamy "dodaj" i tam powinny się znaleźć ostatnio uruchamiane itp. Tam ustaw sobie "Preferowana częstotliwość odświeżania" na "najwyższa dostepna" oraz sync na włączoną. Ilość kletek powinna odpowiadać możliwościom monitora. Jeśli to nie pomoże to wpisz sobie komendę(naciskając tyldę) w menu głównym jak się wszystko załaduje "gametime.maxvariablefps ,liczba, - bez przecinków. U mnie jest śmiesznie gdyż gra wymusza wydajność w granicach 60-70klatek, po wpisaniu tej komendy(ograniczającej ilość generowanych klatek) na 144 gra mi chodzi super płynnie w granicach 100 klatek na GTX 970 6 letniej :D W BF1 miałem 130-144 klatek ale bez komendy.Pozdrawiam!
Hej,
Jeśli wciąż doświadczasz problemów ze stabilnością gry, spróbuj otworzyć Panel Sterowania NVIDIA i określ ustawienia dla gry w ten sposób:
Dodatkowo warto wyłączyć nakładki ekranowe działające w tle.(np. Discord, Geforce Experience). Często powodują one problemy z FPSami.
W moim przypadku pomogło to w pewnym stopniu poprawić działanie gry.
Powodzenia!
- 6 years ago
Wydaje mi się że coś z Bfem jest nie tak, ja na swoim i5 8400, geforce gtx 1080, 16 gb ram kilka miesięcy temu grałem na ultra na 144 fps a teraz nieważne jakie ustawienia wybiorę to i tak fpsy spadają, w najgorszych wypadkach spada czasami do 70.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 10 minutes ago
- 3 hours ago
- 4 days ago
- 4 days ago