Forum Discussion

Mateuszek11221's avatar
2 months ago
Solved

Nie włącza się BF1 Steam/Ea

Witam kupiłem bf1 na Steam. Nie chce się gra uruchomić.. włącza się Splash screen i się wyłącza i wraca do menu ea. O co chodzi 

• Przeinstalujcie aplikację Steam oraz EA app (obydwie aplikacje zainstalujcie w domyślnej lokalizacji). Po Uruchomieniu Steam włączcie BF1 a następnie zalogujcie się do klienta EA wpisując dane konta Steam, z poziomu którego została zakupiona gra.

Dodatkowo dodajcie pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

W przypadku dalszych problemów powtórzcie te same kroki z poziomu nowego konta administratora Windows.

5 Replies

• EA_PulsarEA_Kalina  Witam, mam ten sam problem, próbowałem wszystkich możliwych rozwiązań w Internecie, i tak mój komputer spełnia wymagania systemowe, nawet kompletny format dysków (m2 i ssd) nic nie dał, tak samo jak instalacja nowego systemu windows 10. Mam nadzieję że dostanę inną odpowiedź niż "zajmiemy się tą sprawą" ponieważ ten problem występuję już od 2 lat i mam nadzieje że problem zostanie rozwiązani aby wasi klienci mogli korzystać z produktów za które zapłacili

• GEJIX's avatar
    GEJIX
    Rising Newcomer
    2 months ago

U mnie ten sam problem, dobrze wiedzieć, że klient EA od 2 lat jest po prostu bezużyteczny jeśli nie da się nie da włączyć gry, którą się kupiło. 😉

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Przeinstalujcie aplikację Steam oraz EA app (obydwie aplikacje zainstalujcie w domyślnej lokalizacji). Po Uruchomieniu Steam włączcie BF1 a następnie zalogujcie się do klienta EA wpisując dane konta Steam, z poziomu którego została zakupiona gra.

Dodatkowo dodajcie pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

W przypadku dalszych problemów powtórzcie te same kroki z poziomu nowego konta administratora Windows.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 6 hours ago