Forum Discussion
Hej @szyszka11237
Szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na takie sugestie na angielskim AHQ:
1. Open Control Panel
2. Open Task Manager
3. Open the 'Services' tab
4. Find PnkBstrA
5. Right click on it
6. Left click 'Start'
7. Run Battlefield 4
oraz
run the pbsvc.exe that is located in either the pb or bf4 folder, allow it to go through its checks and the service will restart.
Also make sure your firewall isnt blocking it as well.
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂
- 3 years ago
Wszystko zrobiłem jak napisałeś ale to nie rozwiązało problemu, podczas prób rozwiązania problemu natrafiłem na film gdzie autor mówi co powoduje ten błąd. Powiedział że jeśli podczas re-instalacji wyskoczy że PnkBstrA i PnkBstrB nie ma uprawnień do przejścia przez zaporę Windows Defender (tak jak na załączonym zdjęciu) to gra nie będzie działała przez błąd w komunikacji programu. Próbowałem to naprawić ale nic nie zadziałało.
- 3 years ago
Szukając problemu właśnie natrafiłem na osoby z tym samym problemem, okazuje się że możliwą przyczyną mojego problemu jest brak PnkBstrB w services.msc. Wspomniana osoba próbowała dodać tam PnkBstrB ale po każdym uruchomieniu gry plik zostawał usunięty. Oto link do posta tej osoby https://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/pnkbstrtb-exe-disappearing-from-services-msc/td-p/2216081
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @szyszka11237
Dzięki za odpowiedź i podzielenie się linkami.
Rozumiem, że problem pojawia się dalej nawet po re-autoryzacji konta administratora?
(...)reenable administrator account (right click enable account and set a password) and try installing on administrator profile(...)
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar4 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 3 days ago