Forum Discussion

szydas's avatar
6 years ago

Opóźniony widok taktyczny mapy

Produkt: Battlefield V
Platforma:PC
Podaj na jakiej platformie grasz? PC
Model karty Nvidia lub AMD RTX2080
Podaj ilość pamięci RAM w GB 32GB
W jakiej części gry pojawia się problem? Tryb dla wielu graczy
W jakim trybie? Przełamanie
Wybierz swój region Europa
Na którym serwerze się to stało? wielu
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) 31.07.2019
Opisz pokrótce napotkany błąd: widok taktyczny mapy działa z opóźnieniem
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? nie wiem
Co się dzieje? na mapie taktycznej widok jest nieaktualny
Co powinno się stać? powinien być na żywo

Widok taktyczny ma mapie aktualizuje się z dużym opóźnieniem. Dotyczy to:

-postępu gry - drużyna traci sektor, a na mapie taktycznej wciąż kontroluje punkt

-odradzania - punkt odradzania po zdobyciu/utracie sektora pojawia się po kilkudziesięciu sekundach. Można si ę natychmiast odrodzić na członku drużyny, ale punktu brak

-pojazdów - nawet jeżeli jest dostępny punkt odradzania to pokazuje brak dostępnych pojazdów. Jednak pojazd pojawia się na mapie w punkcie odrodzenia po zajęciu go przez innego gracza. Dzieje się tak głównie w trakcie rozrywki, na starcie mapy działa OK.

Próbowałem zmieniać ustawienia grafiki - bez powodzenia. Łącze internetowe jest szybkie, zresztą inne elementy gry działają bez problemu

5 Replies

• @szydas Hej. miałem podobnie ale u mnie była to wina słabszego połączenia na początku meczy gdzie po odrodzeniu i kolejnej śmierci problem znikał, tak samo działo się kiedy podczas ładowania gry minimalizowałem ją, możesz sprawdzić czy czasem to nie powoduje błędu 🙂
  • szydas's avatar
    szydas
    6 years ago

Niczego to nie zmieniło - dalej czekam jak głupi i patrzę jak inni biorą sobie czołgi, z których żaden nie pojawia się u mnie do wyboru....