Forum Discussion

kapsel248's avatar
3 years ago

Pobieranie nieudane - Battlefield 4 i 3

Cześć,

Próbuję pobrać BF4 - niestety pojawia mi się ten błąd: "Przepraszamy, ale klient Origin nie może pobrać Twojej gry. Sprawdź stan swojego połączenia z Internetem lub spróbuj ponownie później."

Próbowałem wszelakich rozwiązań, usuwanie origina, reset logów, usuwanie logów, używałem REVO do usunięcia kompletnego - ciągle to samo. Inne gry z biblioteki mogę odpalić do pobierania, normalnie wyskakuje okienko z folderem gdzie ma być umieszczona gra i wszystko śmiga. Co ciekawe ten sam problem jest w przypadku BF3, również błąd z powyżej.
Co jeszcze zabawniejsze, ten sam błąd nie wyskakuje przy BF1 - który normalnie mnie przekierowuje na kolejne okno gdzie mogę swobodnie wybrać folder instalacji.
Próbowałem dzisiaj zainstalować grę z płyty CD - (bo takową wersję posiadam) Gra się zainstalowała, wszystkie dodatki również, ale w momencie gdy chciałem grę zakutalizować - problem pojawia się znowu. 
Proszę o wsparcie w tym temacie, bo inne tytuły mogę normalnie pobrać. Tak odpowiadając - korzystałem z wszystkich dostępnych rozwiązań na forach od 2016 do 2021.
Nie pomogły resety origina, przenoszenie między plikami foldery docelowe, internet. Jest to komputer stacjonarny który ma podpięty kabel, więc łącze jest dobre i stałe.

16 Replies

• @Chytrooki Instalowanie z płyty zainstalowało BF4 lecz ten sam problem pojawia się gdy trzeba ją zaktualizować :c. Opisane obejście również nie działa :c

• @Chytrooki Próbowałem również ten sposób lecz nie chciało zacząć pobierać, gdyż wyskakuje ten sam błąd.

Firewall wyłaczony
    Windows Defender wyłączony
    VPN testowane i nie dziala
    Czyszczenie Cache wyczyszczone i nie działa
    Reinstal Origin lub EA App tez nie pomaga

Proba zainstalowania z płyty rozwiązała problem połowicznie, gdyż co prawda BF4 jest zainstalowany lecz nie moge go zaktualizować, ponieważ wyskakuje błąd z brakiem możliwości połączenia z internetem ten błąd występuje jedynie w Battlefield 3 oraz Battlefield 4 reszta gier jakie posiadam instaluja i pobieraja sie bez problemu. 

Prosze o pomoc gdyz próbowałem już chyba wszystkiego łącznie z Twoimi dwoma radami 

@EA_Kalina 

W załączniku dołaczam jak wygląda "Ikona" BF4 na Originie po zainstalowaniu z płyty.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @RazorOIII Wiesz co spróbuj utworzyć nowe konto użytkownika Windows, dodatkowy profil lub konto lokalne jak zwał tak zwał. Nazwę użytkownika utwórz bez specjalnych znaków jak Ł, Ó, Ź, itp. Napisz najlepiej Test. Wtedy zainstaluj Origin i sprawdź czy pobieranie się rozpocznie.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 3 hours ago