Forum Discussion
Hej,
Koniecznie wykonaj poniższe kroki, które powinny pomóc w rozwiązaniu problemu.
- Podstawowe kroki
- Zaawansowane kroki - Playstation
- Otwieranie portów - Battlefield 4
Szczególnie skup się na krokach związanych z protokołem IPv oraz ustawieniami NAT. W tym przypadku konieczny może być kontakt z dostawcą internetu.
- Revan2000s7 years agoHero+
Protokół internetowy możesz sprawdzić sam:
SpoilerCzy często tracisz połączenie peer-to-peer (P2P) z rywalem, na przykład w meczach trybu Draft w grze FIFA? Twoja sieć może używać nowszych adresów IP w wersji IPv6 zamiast IPv4.
Adresy IPv4 są bardziej powszechne i przez wiele lat były obowiązującym standardem. Jak je rozróżnić?
- Adresy IPv4 to liczby rozdzielone kropkami, np. 192.168.1.1
- Adresy IPv6 to ciągi cyfr i liter rozdzielone dwukropkami, np. 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334
Niestety wersje IPv6 i IPv4 wciąż nie są kompatybilne w przypadku połączeń typu P2P. Jeśli tracisz połączenie za każdym razem, gdy grasz ze znajomym lub próbujesz dołączyć do meczu online, możliwe, że Ty i Twój rywal używacie różnych wersji protokołu IP.
Aby uzyskać pomoc z konfiguracją sprzętu lub oprogramowania wbudowanego rutera w celu zmiany wersji protokołu IP na IPv4, skontaktuj się ze swoim operatorem Internetu.
Lecz przy ewentualnej zmianie najlepiej byłoby skontaktować się z dostawcą internetu.
Dodatkowo sugeruję wykonać test UOTrace oraz skontaktować się wraz z jego wynikami z doradcą EA.
SpoilerSkąd wziąć UOTrace
- Pobierz program UO Trace (jeśli już go nie masz).
- Uruchom go.
- Jeśli pojawi się okno z wiadomością „UO Server List not found” („Nie znaleziono listy serwerów UO”), kliknij No.

- Kliknij menu Options w górnej części okna i wybierz pozycję Advanced („Zaawansowane”).

- Wpisz easo.ea.com w oknie listy serwerów. Daje to dobre rezultaty w przypadku większości gier EA.
- Jeśli masz problem z połączeniem się z grą Star Wars™: The Old Republic™, wybierz serwer z poniższej listy i przetestuj połączenie z nim zamiast easo.ea.com:
- Wschodnie wybrzeże: 159.153.92.28
- Zachodnie wybrzeże: 159.153.68.252
- Europa: 159.153.72.252
- Jeśli masz problem z połączeniem się z grą Star Wars™: The Old Republic™, wybierz serwer z poniższej listy i przetestuj połączenie z nim zamiast easo.ea.com:
- Kliknij przycisk Trace Route.

- Po zakończeniu testu kliknij przycisk Poll .
- Zaczekaj, aż liczba pakietów w kolumnie Pkts r/s dojdzie do 100, po czym kliknij przycisk Stop poll.
- Przyciski Stop poll i Poll są w tym samym miejscu (napis na przycisku zmienia się zależnie od trybu działania programu).

Po zakończeniu powyższych czynności okno programu UOTrace wypełni się informacjami o utracie pakietów i czasami ping.
Jeśli chcesz przesłać wyniki testu UOTrace doradcy:
- Kliknij kolejno Edit i Copy.
- Otwórz Notatnik (w tym celu wybierz kolejno w menu Start systemu Windows Wszystkie programy > Akcesoria).
- Możesz również wyszukać w menu Start słowo „notatnik”.
- Wklej wyniki działania programu UOTrace do Notatnika, po czym zapisz je jako plik tekstowy w miejscu, które później łatwo znajdziesz.
Przeprowadź nowy test i zapisz jego wyniki w oddzielnym pliku, po czym prześlij nam oba raporty. W ten sposób możemy porównać rezultaty obu testów i udzielić Ci możliwie najlepszej pomocy.
- Anonymous7 years agowłączyłem grę pograłem trochę w kampani. Później na kolejny dzień włączyłem stronę supportu i wysłałem prośbę o kontakt telefoniczny. W międzyczasie włączyłem grę bo może będzie trzeba coś sprawdzić i o dziwo się coś odblokowało bo połączyło z serwerem. W sumie na infolini nic ciekawego się nie dowiedziałem czemu to nagle zadziałało, ale później kolejny raz włączam grę i też wywaliło połączenie, wziąłem kwadratem ponowne połączenie i poszło. Wcześniej i to nie działało ale narazie jak działa to nie kombinuję nic
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 1 day agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager