Forum Discussion
Czyli jak wybierasz instalacje to coś się włącza czy jak?
Tak jak pisałem. Kiedy będziesz chciał zainstalować na nowo bf5 to podczas procesu wstępnego zapewne zapyta (chyba) gdzie ma być zainstalowana. Jeżeli nie to będzie się podpierało na tym co podałeś w aplikacji origin. Sprawdź proszę gdzie znajduje się w origin miejsce gdzie aplikacja instaluje twoje gry. Podpowiem. Jak masz otwartą aplikację origin to popatrz na to okienko w górnym lewym rogu. Jest tam ORIGIN,GRY, ZNAJOMI,POKAŻ i POMOC. Ciebie interesuje to pierwsze. Naciskasz na ORIGIN a następnie w nowym oknie USTAWIENIA APLIKACJI. W nowym oknie masz APLIKACJA, DIAGNOSTYKA,INSTALACJE I ZAPISANE GRY, POWIADOMIENIA i WIĘCEJ. Naciskasz na 3.INSTALACJE. W tym oknie masz PRZECHOWYWANIE W CHMURZE. JA MAM aokurat wyłączone ale jak kto woli. Niżej jest NA TWOIM KOMPUTERZE a w nim POŁOŻENIE BIBLIOTEK GIER.Tam masz podane gdzie leży biblioteka gier. Tzn TWOJE GRY z ORIGIN. To możesz w każdej chwili zmienić i nie musisz się martwić że np. poprzednie gry były instalowane na dysku C lub D a teraz zmienisz na wybrany folder np. na E. Program i tak odszuka gry wcześniej zainstalowane. A więc np. (nie wiem gdzie masz swoje gry ale dajmy że na dysku c:\gdzieś tam. Wybierasz inny dysk inną lokalizację na tym dysku. Skoro robiłeś reinstalkę systemu i grę wcieło tzn że masz gry na dysku systemowym C. Moja propozycja. Zawsze gry instaluj na innym dysku/partycji to zaoszczędzi tobie później dużo pobierania z internetu. Wracając do instalacji bf5. Utwórz nowy folder na którymś dysku ( no chyba że masz tylko jeden lub jedną partycję ) NOWY FOLDER np na dysku D. A następnie jakoś go opisz/edytuj np BF5. Jak to zrobisz wróć do origina i tam go wskaż jako Położenie biblioteki gier. Jak to zrobić napisałem wyżej. Po tym możesz ewentualnie uruchomić aplikację origin na nowo i sprawdzić czy zapisało zmiany. Wtedy sprawdź czy możesz na nowo zainstalować grę bf5. Jeżeli proces ruszy to będziesz to widział. Zacznie się pobieranie gry. Poczekaj jakieś 5 minut i daj na wstrzymaj pobieranie. Wtedy sprawdź folder który utworzyłeś np BF5 i czy tam już zapisało jakieś pliki. Jeżeli tak to odszukaj folder gdzie miałeś wcześniej zainstalowany BF5 i to co jest w nim skopiuj do nowego folderu. Jak się zakończy kopiowanie to wróć do aplikacji origin i daj na PONÓW popieranie. Przez jakiś czas jeszcze trochę pobierze i rozpocznie proces instalacji. Jednak to tylko domyślna nazwa procesu bo tak naprawdę grę już masz zainstalowaną i przerzuciłeś wszystkie pliki instalacyjne do nowego dysku/foldera. Po kilku chwilach może minutach zapewne będzie weryfikacja i zapewne aktualizacja gdyż zapewne kilku małych drobiazgów będzie brakowało. To wszystko nie powinno trwać zbyt długo. Może tyle co trwa NAPRAWIANIE GRY. Po tym wszystkim już powinieneś ponownie zagrać w bf5. Jeżeli origin dalej będzie krzyczał że w tym folderze nie można zainstalować gry. Zrób inny na innym dysku i to wszystko co pisałem. Powodzenia. Daj znać jak poszło. W ten sposób zaoszczędzisz dużo czasu na pobieranie na nowo gry bf5 a jest tego pewnie od nowa jakie 60? 70? Giga? 🙂🙂
PS. Może być mały problem jeżeli grę miałeś zainstalowaną na dysku systemowym. I jest to jedyny dysk i partycja na twoim komputerze. Wtedy nie pozostanie nic innego jak usunąć tą grę z plików systemowych zapewne będzie to Ten komputer lub twój komputer/Dysk lokany C/Pliki programów (x68)/ Origin Games. Tam powinna być gra bf5. Zawartość tego pliku trzeba trzeba wyczyścić aby system nie widział gry jako instalki. Dajesz go do nowego folderu i wszystko usuwasz ze starego folderu co związane z bf5. Wtedy robisz to co pisałem wcześniej. Wszystko zależy od tego czy masz więcej niż jedną partycję lub dysk.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar7 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 4 days ago