Forum Discussion

I-Senqu-I's avatar
4 years ago
Solved

Problem z rozdzielczością

Witam, mam mały problem a mianowicie gra uruchamia się w oknie a kiedy zmieniam na pełny ekran 1600x900 75hz (Tak miałem zawsze) i daje zastosuj zmiany to gra przeskakuje na tą rozdzielczość i wyskakuje okno czy zapisać zmiany i gdy daje tak to robi się czarny ekran i wyskakuje "out of range" czyli robi się jakaś nie obsługiwana rozdzielczość... oczywiście kiedy gram w oknie bez ramek jest ok ale wiadomo klatki wtedy spadają. Wie ktoś jak mogę ustawić ten pełny ekran?

• @I-Senqu-I I w grze kiedy bierzesz zastosuj masz obok rozdzielczości75 hz, czy 144hz? Wrzuciłbym Ci screen, ale nieumiem. Przy danej rozdzielczości masz możliwość ustawiania niezależnie odświeżania. Może masz w nvidii włączone rozdzilczości niestandardowe i jakoś Ci zmienia na 144 hz.

8 Replies

• Out of range to wygląda jakby monitor tego nie obsługiwał. Czy próbowałes np ustawić full hd?

• @I-Senqu-I 1600x900 i 75hz? WTF? Podkręciłeś odświeżanie i zmniejszyłeś rozdziałkę? Brzmi na zbyt duże odświeżanie - zmniejsz na 74 hz i zobacz wtedy.
  • I-Senqu-I's avatar
    I-Senqu-I
    4 years ago
    @Wyrzysk_1985 Nie no zawsze tak miałem chodzi o to że jak po zatwierdzeniu ustawień one wracają spowrotem na większą rozdzielczość
  • @I-Senqu-I Skoro miałeś tak zawsze, to jak mogą wracać do czegoś z powrotem? Albo masz fabryczne 1600x900 i nie ma do czego wracać, albo zmieniłeś rozdziałkę i wracają do ustawień fabrycznych np. 1080p. Zdecyduj się, bo inaczej nikt Ci nie pomoże.
  • I-Senqu-I's avatar
    I-Senqu-I
    4 years ago
    @Wyrzysk_1985 Nom mówię że zawsze miałem na 1600x900 75hz Ale ostatnio gdy wchodzę do bf to samo mi przechodzi na okno z ramką I jak daje pełny ekran to jest out off range I jak daje alt enter to jest pokazane że zamiast 1600x900 75hz jest to samo tylko 144hz
  • @I-Senqu-I Skoro nie masz 144 hz monitora, to nie może działać. Nie rób alt+Enter tylko w grze zmień na Pełny ekran i zastosuj zostawiając odświeżanie 75hz.
  • I-Senqu-I's avatar
    I-Senqu-I
    4 years ago
    @Wyrzysk_1985 No tak!!!! Robię tak tylko po wciśnięciu zastosuj zmiany wywala out off range A alt enter robię po to aby wyjść z pełnego ekranu
  • @I-Senqu-I I w grze kiedy bierzesz zastosuj masz obok rozdzielczości75 hz, czy 144hz? Wrzuciłbym Ci screen, ale nieumiem. Przy danej rozdzielczości masz możliwość ustawiania niezależnie odświeżania. Może masz w nvidii włączone rozdzilczości niestandardowe i jakoś Ci zmienia na 144 hz.