Forum Discussion

Re: [#] Gra nie zapisuje postępu - uruchamia się od ustawień jasności i prologu

Wypuszczają łatki dla tych co normalnie grają, nie mają problemów, a ci co mają to są dla nich nieważni, nie obchodzą ich takie osoby, byle zarobić ...

15 Replies

• @EA_Odixoraz inni z EA

Nadal zero jakichkolwiek zmian.

Po zastosowaniu tych obejść dzieje się takie coś (załącznik), potem wraca do stanu początkowego, te rozwiązania nie pomagają !

Czy można oczekiwać pomocy w tej sprawie ?

Jakaś informacja kiedy coś będzie zrobione czy w ogóle będzie zrobione, za długo gram w te serie, żeby takie coś się działo.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

Panowie właśnie dostałem grę na gwiazdkę 🙂 nie spoko jako 33 letni gracz doświadczony w porypanych sytuacjach wygląda temat następująco:

Mam ten sam temat co wy gra nie zapisuje żadnych ustawień (od razu powiem że mam windows 10 pro użytkownik Łukasz )

1. gra nie tworzy pliku Profsave w c:\user\Łukasz\Dokumenty\Battlefield V\settings

2. Tworzy plik który nazywa się profsave_temp

3. W tym pliku są wszystkie ustawienia trzeba usunąć końcówkę _temp i ustawienia macie zapisane

4. jak coś zmieniacie to znowu jest tworzony plik profsave_temp likwidujemy końcówkę i podmieniamy na plik profsave który został już stworzony i tak za każdym razem jak coś zmieniamy.

Ogólnie jakaś masakra.

w żadnym BF nie miałem takiego syfu.

Pozdro Wesołych Świąt. 

• MK92PL's avatar
    MK92PL
    7 years ago
    czy coś wiadomo więcej w tej sprawie ? gra nadal nie zapisuje mi ustawien w multi player... tzn wygladu postaci odblokowanych przedmiotow kropki mrugaja za kazdym razem...
  • Takiego zlekceważenia sprawy i problemu to dawno nie pamiętam, ostatni raz kupiłem bfa w przedsprzedaży a może nawet i w ogóle. Jako wieloletni gracz i fan tej serii czuję się zawiedziony. i oszukany. Co z tego, że jest jakieś obejście jak trzeba za każdym razem je powtarzać, skutecznie to zniechęca do gry.

• GiGsss98's avatar
    GiGsss98
    7 years ago

Nie nazwę ich inaczej niż oszusty i lenie ... Wypuszczą grę, dostają pieniądze, są jakieś błędy to nie chce im się naprawić ;v

Żenada, nie zamierzam kupować kolejnych, nowych wersji BF

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Osoby, które nadal mają problem z zapisem ustawień pomimo kroków wymienionych wcześniej, proszone są o wysłanie zrzutu ekranu z pełną  ścieżką do folderu Dokumenty/Battlefield V, gdzie zapisują się owe ustawienia.

W wielu zgłoszeniach tego typu, problem okazywał się lokalny na komputerze użytkownika i tam też został rozwiązany poprzez np. nowego użytkownika Windows lub zmianie w ustawieniach Windows Defender.

• Nie ma to jak kupić grę 3 mies po premierze i załamać sie przez taki prosty błąd. Wykonałem wszystkie czynności wypisywane wcześniej i nie przyniosło to żadnych pozytywnych skutków.

Czym ta gra różni sie od innych jeżeli chodzi o zapis postępu i ustawień.

• rzoseph's avatar
    rzoseph
    7 years ago

Solved this problem (and the problem that the game doesn't save settings) by removing "_tmp" extension of the file "PROFSAVE_tmp" in C:\Users\YourWindowsUserName\OneDrive\Documents\Battlefield V\settings.  U mnie pomogło mam nadzieję że u was tez. Pozdrawiam 

• Witam ja mam taki sam problem na xbox one po aktualizacji wymaganych do gry online kasuje mi cały wątek kampani. Proszę o pomoc
  • Witam,

gdzie mogę przesłać zrzut ekranu z pełną  ścieżką do folderu Dokumenty/Battlefield V?

Dla mnie to jakiś żart, że po takim czasie od premiery dalej nie można normalnie grać! Dopiero kupiłem grę i już żałuję wydanych pieniędzy. Szkoda, ze nie wiedziałem o tym problemie wcześniej, na pewno wybrał bym inną grę...

Poza tym rozwiązanie problemu w stylu zmiany nazwy katalogu za każdym razem lub nowego użytkownika Windows... ŻART!!!!

• Na szczęście ja otrzymałem ją za darmo bo to były by najgorzej wydane pieniądze na gre. Która w dodatku nie działa poprawnie. Niech wezmą przykład z 99% innych gier w których zapis działa jak powinien.
  • Blondone81's avatar
    Blondone81
    6 years ago

Problem od listopada a jest czerwiec! Ale żenada. Grę kupiłem dziś i mam prawo ją zwrócić bo jest zepsuta. Proszę kogoś z EA o kontakt lub wyjaśnienie kiedy to będzie normalnie działać. Od razu mówię że rozwiązania typu instalacja systemu to nie rozwiązania!!!!

• Przeworek's avatar
    Przeworek
    5 years ago

Jest już znane jakieś powszechne rozwiązanie? Minął prawie rok od ostatniego wpisu a grę kupiłem wczoraj i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,105 PostsLatest Activity: 13 hours ago