Forum Discussion
11 Replies
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @KapralBogdan
Dzięki za odpowiedź i wykonanie doczasowych kroków.
Jeśli opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal:
Uruchom komputer w trybie czystego rozruchu, po czym uruchom EA app jako administrator.
Jeśli to nie rozwiąże problemu prześlij nam identyfikator zgłoszenia błędu EA app.
Nadal bez
Tutaj identyfikator zgłoszenia: 363b527b-d73b-45e7-b041-951ef1aa3d5a
Na prawdę, proszę o szybką pomoc bo cackam się z tym już chyba trzeci tydzień a rozwiązania nadal nie widać.
Mam nadzieję że nam się uda.
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Hej @KapralBogdan
Dzięki za przesłany przez Ciebie identyfikator.
Czy dwie partycje, które składają się na Twój wewnętrzny dysk twardy, zostały utworzone po zainstalowaniu systemu?
Ponadto, jeśli wcześniej nie wykonałeś tego kroku, to poproszę Cię o naprawienie instalacji EA app, sprawdzenie lokalnych plików przez Steam/EA app w momencie gdy do Twojego komputera podłączony jest przenośny dysk HDD.
Instrukcję odnośnie naprawienia instalacji EA app, znajdziesz tutaj.
Dodatkowo wykonaj również poniższe kroki:
- Całkowicie zamknij aplikację EA app, wyłączają wszystkie procesy z poziomu Menedżera zadań.
- Z poziomu Steam sprawdź spójność plików gry, lub ewentualnie zmień folder instlacji gry przy pomocy narzędzia Steam.
- Uruchom EA app Recovery (przejdź do 'C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop' i uruchom 'App Recovery'),
- Uruchom grę ponownie z poziomu Steam
Po instalacji systemu domyślnie były przydzielone dwie partycje C:\ oraz D:\ bez mojej ingerencji.
Co do sprawdzania spójności plików gry na Steam - wykonywałem to wielokrotnie podczas przenoszenia zarówno gry jak i EA APP, podczas wykonywania wcześniejszych kroków.Dysk zewnętrzny podczas wykonywania wszystkich operacji był podłączony do komputera.
EA app Recovery także nie przyniosło żadnych efektów, ale spróbuję to zrobić jeszcze raz, krok po kroku dla pewności.
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź @KapralBogdan, daj nam znać.
Nic. Bez efektów. Nadal EA APP krzyczy że brakuje mi miejsca na dysku.
Nawet specjalnie zwolniłem do 240 GB ale to nic nie dało.
Wszystko zainstalowałem na dysku wewnętrznym.
Jakieś pomysły? ☹️
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Hej @KapralBogdan
Dzięki za sprawdzenie tego i wykonanie kroków.
Wykonaj proszę nowy raport zgłaszania błędów EA app i prześlij nam jego ID.
Witam.
Proszę bardzo
dcd7c56a-b410-44e6-ade6-5079d9869143
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Hej @KapralBogdan
Dzięki za przesłanie raportu.
Z informacji, które otrzymałem wynika, że problem może być spowodowany przeniesieniem folderu Dokumenty, w którym były zapisane ustawienia oraz zapisy gier na partycję D:\. Jeśli taka sytuacja miała miejsce, przenieś proszę ten folder na dysk na którym znajduje się więcej wolnego miejsca wedle instrukcji poniżej:
Re: Can I change the directory for the save files of games?
Alternatywnie jeśli taka sytuacja nie miała miejsca zwiększ ilość wolnego miejsca na dysku D:\.
Daj nam znać o wyniku tych testów i jeśli problem pojawi się ponownie prześlij nam proszę nowy raport błędu.
Udało się!
Dzięki przeniesieniu folderu z D na C udało się uruchomić grę!
Człowieku uwielbiam Cię!
Aby w twoim życiu nigdy nie zagościł smutek!
Dzięki wielkie, wielka piąteczka dla Ciebie mistrzu!
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie @KapralBogdan 🙂
Cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry.
Dziękuję też za Twoją responsywność i kooperację 😉
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 1 day agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager