Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
3 years ago

Re: Battlefield 1 utrata połączenia z serwerem

Hej @kagey0chi 

Daj znać czy problem dalej występuje. Jeśli tak napisz na jakiej platformie grasz i jakie kroki były ewentualnie wykonane.

Pozdrawiam,

_Kalina

8 Replies

• Ogólnie mam bf na steam, ale rzecz jasna i tak się to łączy z originem, gram na PC. Szczerze mówiąc to właśnie nie wiedziałem co robić bo pierwszy raz taki problem mam z gierką.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @kagey0chi 

Jeśli opisany przez Ciebie problem występuje nadal powiedz nam w jaki sposób uruchamiasz grę w trybie wieloosobowym (poprzez wyszukiwarkę serwerów/szybką grę). 

@Sidper 

Byłoby miło jakbyś powiedział nam jakie kroki dotychczas wykonałeś 🙂 Podobnie jak wyżej - powiedz nam w jaki sposób wchodzisz do gry wieloosobowej. 

• Sidper's avatar
    Sidper
    Rising Novice
    3 years ago

Wchodziłem przez steam i klikałem szybka gra lub wybierałem operacje. Po pobraniu ea app gra nawet się uruchomić nie chce (czy to przez steam czy przez ea app)

Wyłączenie antywirusa i zapory nie pomogło, odblokowanie i przekierowanie portów też nie. Najnowsze sterowniki grafiki jak i windowsa wgrane.

• sovtware's avatar
    sovtware
    Rising Rookie
    3 years ago

Dzisiaj jest jeszcze gorzej, czekam z niecierpliwością aż ktoś da prawdziwy powód. Człowiek się denerwuje, formaty itp. A tutaj wina leży po drugiej stronie.

Proszę obejrzeć screeny, tak jest w każdej części Battlefield. 

To jest jakaś kpina " No popatrz, jesteś z powrotem online" No rzesz jestem zadowolony jak cholera. haha banialuki.

• Sidper's avatar
    Sidper
    Rising Novice
    3 years ago
    @Sidper Minął miesiąc a mi dalej nie udało się odpalić BFa przez ea crap
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @Sidper Gra już nie ma wsparcia. Niestety tu musicie próbować różnych rozwiazań. Spróbujcie zrobić to co napisałem poniżej, w kolejności. Usunięcie EA Desktop a zainstalujcie Origin link na samym dole odpowiedzi. Wszystko to spowoduje czysty rozruch.

1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji EA Desktop/Origin

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

2. Usuń folder BF1 z Dokmentów.

3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

4. Przeskanuj komputer CClenerem lub podobnym programem do czyszczenia rejestru.

5. Aplikacja Origin.

https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/Downloading-and-installing-Origin-Windows-and-Mac/m-p/11915666
  • sovtware's avatar
    sovtware
    Rising Rookie
    3 years ago

Odpowiem co się  działo. Jednak sprawa , która się rypła, była po stronie EA. Serwery jakich nie wyszukiwało, też nie była winą instalacji , czy danego komputera. Pewnego dnia działa normalnie, innego znowu  to samo. Na wszystkich częściach Battlefield , dzieje się to samo. Coś musi być najwidoczniej wykonywane z EA.app lub serwerami. Pozdrawiam.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,122 PostsLatest Activity: 3 hours ago