Forum Discussion
4 Replies
Masz możliwość podłączenia komputera do innego źródła Internetu? Np. u kolegi lub przez telefon (jeśli masz telefon z androidem, to możesz z telefonu zrobić router połączony do komputera przez USB). Jeśli zrywanie połączenia będzie występować w dalszym ciągu, będziesz mieć pewność, że problem leży po stronie komputera, jeżeli nie, to winne będzie połączenie (router lub głębiej po stronie dostawcy). Jak masz chwilę, popróbuj.
- KapitanCzarny2688 years agoRising Hotshot
Nawet zmienianie podłączenie kabli nie pomogło więc... wina jest po stronie DICE lub dostawcy
- KapitanCzarny2688 years agoRising Hotshot
Podłączyłem pod PC Telefon z internetem i .... Dalej to SAMO!!!!!!
Lecz zauważyłem coś ciekawego
Gdy zminimalizuję grę wywala mnie z serwera natychmiastowo!
Przynajmniej wiemy, że problem leży po stronie komputera (ewentualnie bug'a gry), a nie po stronie łącza.
No to jedziemy dalej...
Grę minimalizujesz poprzez alt+tab? Na forach np. fify przewijały się wątki z podobnymi problemami (zrywanie połączenia przy wciśnięciu alt+tab).
Ponieważ grę rozłącza Ci w różnych momentach rozgrywki i dodatkowo przy alt+tab, wyłącz w ustawieniach Origin wszystkie powiadomienia i dźwięki (Origin->Ustawienia aplikacji->Więcej->Powiadomienia).
Jeśli powyższe nie pomoże w następnych krokach:
Wyłącz programy działające w tle, antywirusa i zaporę, ewentualnie dodaj aplikację Origin do wyjątków. Opis znajdziesz tutaj:
https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/programs-that-may-cause-conflicts-with-origin/
Upewnij się, że uruchamiasz grę z prawami administratora; opis w poniższym linku:
https://help.ea.com/pl/help/pc/how-do-i-run-a-program-or-a-game-as-an-administrator/
...no i sprawdź.
Aha - jeszcze jedno pytanie. Używasz "czystego" sterownika nvidii czy z dodatkowym GeForce Experience?
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 1 day agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager