Forum Discussion
36 Replies
- Być może to by wyjaśniło sprawę, czasami lepiej nie używać mocnych słów zanim nie wyczerpie się wszystkich możliwości a z doświadczenia wiem że okazuje się że to banalne problemy a my grzebiemy za głęboko, postaraj się w grać u kogoś grę i sprawdzisz na spokojnie 🙂
Pozdrawiam - Anonymous8 years ago
Witam wszystkich
Od kilku dni też miałem tak że nie mogłem grać w BF1 z powodu ciągłego tracenie połączenia z serwerem, próbowałem już chyba wszystkich metod rozwiązania problemu jakie są opisane na tym forum i nic. W końcu zadzwoniłem do mojego dostawcy internetu i problem został rozwiązany, od dwóch dni w BF1 gram codziennie po kilka godzin i jeszcze ani razu nie utraciłem połączenia z serwerem. Z tego co się dowiedziałem to były jakieś zakłócenia na łączu. Ka4cio21 próbowałeś grać na internecie od innego dostawcy? Problemy z grą masz od samego początku czy wcześniej gra chodziła normalnie?
- KapitanCzarny2688 years agoRising Hotshot
Od czadu gdy gra chodzi mi bez scinek wywala mnie z serwa a na necie od innego dostawcy nie gralem ale moj kolega mieszkajacy w bloku obok gra na innym necie i go tez wywala
- Czasami też utraciłem połączenie z sesją ale zadko mi się to zdarza, z kuplem co gram codziennie byly u niego częste takie rozłączenia ale zmienił karte graficzną i co prawda żadko ale dzisiaj też go wywaliło, może to karty się przegrzewają, a graliśmy na oficjalnym serwerze w gołębie kilkanaście rund pod rząd, i mucka byla niesamowita🙂
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Dla osób które zmagają się z tym błędem, jest on związany bardziej z ustawieniami grafiki niż połączenia, radzimy zmniejszenie ustawień w samej grze na niskie (w tym wyłączenie Directx 12) oraz dla użytkowników NVIDIA próbę użycia starszej wersji sterownika w wersji 378.78.
Co możecie dodatkowo wykonać to usunięcie zawartości folderu cache w %userprofile%\Documents(Dokumenty)\Battlefield 1\cache
Dodatkowo możecie spróbować zresetowania ustawień gry:
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach!
Jeśli ktoś z Was będzie doświadczał tego problemu, zachęcam do załączenia plików DxDiag do odpowiedzi plus informacji o dostawcy oraz modelu routera. Osobiście sam miałem taki problem (korzystam z UPC) i okazało się, iż problemem był sam router!
Powodzenia żołnierze! 🤓
Ok , u mnie sytuację rozwiązało wyłączenie zapisu w chmurze w aplikacji origin. Dzięki za podrzucenie rozwiązania.
Powtórzę, wyrzucanie z serwera przy zmianie mapy w moim przypadku rozwiązało wyłączenie zapisu w chmurze.
Pozdrawiam.
Mnie żaden z podanych podpunktów przez EA_Odix nie pomógł....
Niestety pochwaliłem dzień przed nocą. Dalej wyrzuca. To był jednorazowy wybryk dobroci tym bardziej , że nie miałem czasu grać. Spróbowałem teraz i dalej wyrzuca po zmianie planszy. Lipa
Ręce opadają...
U mnie faktycznie nie wyrzucało z gry po odznaczeniu zapisu w chmurze, pograłem tak z trzy dni i wszystko było w porządku na dx11. Teraz po tym patchu znowu wyrzuca z serwera, a dx12 się ścina i znów jest więcej denerwowania się niż faktycznego grania. Chyba zacznę testować pozostałe rozwiązania i zobaczę które tym razem pomoże.
Ok, zastosowałem kolejne rady. Usunąłem katalog battlefield z dokumentów tak aby zresetował ustawienia gry. Zainstalowałem też wcześniejsze sterowniki do gry ( nvidia z marca ). Wczoraj rozegrałem płynne 3 rozgrywki , a dzisiaj dwie i nie wyrzuciło ani razu po zmianie mapy. Dam jeszcze znać gdy znajde czas na dłuższe testowanie i doprecyzuje czy pomógł reset ustawień czy powrót do starych sterowników.
Witam, dziś po 2,5 rund mnie nie wyrzucało. Po czym niestety....
Zrobiłem tak jak było opisane, łącznie z instalacją tych starych sterowników. Jeden dzień było dobrze po czym znów jest to samo.
Brak słów, kupujesz grę z premium za ponad 3 stówy i nie możesz normalnie pograć, bo ciągle jest coś nie tak.
Da się zwrócić?
Dokładnie tak jest Patryk... Jeszcze zrobisz coś nie tak nawet nie wiesz co nie tak i masz bana na forum... ech..
U mnie już chyba wszystko jasne. Winą są sterowniki. Kilka dni grałem bez problemów po resecie ustawień i zmianie sterowników na 378.78, ale nie wiedziałem co pomogło. Dzisiaj stawiałem na nowo system z całkowitym wyczyszczeniem partycji systemowej. Jak to w takiej sytuacji bywa instalowałem wszystko co najnowsze ( sterowniki itp ). Zainstalowałem battlefielda , pierwsza rozgrywka się kończy i w podsumowaniu partii ... bach , wywalenie do menu gry. Od razu zainstalowałem sterowniki 378.78 , zagrałem i ... cacy. Nie wyrzuciło. Także w moim przypadku na laptopie MSI GL62-7RD z kartą graifczną gtx 1050 gra nie lubi się z najnowszymi sterownikami ( lub odwrotnie ). Mam nadzieje , że nvidia to naprawi ( lub EA ).
- Anonymous8 years ago
Witam. Problem pojawiał się już wcześniej ale ogólnie byłem w stanie nawet grać. Dzisiaj na około 20 gier/serwerów BF1 wyrzuciło mnie z KAŻDEGO z nich, bo utraciłem połączenie z serwerami EA. Nie po to kupowałem grę i season passa aby teraz gapić się w komunikat. Problem NIE występuje w żadnej innej grze. Nie występował w żadnej innej części Battlefielda a jestem weteranem jeszcze 1942.
Co się dzieje z serwerami EA? Powtórzę, że problem występuje TYLKO w BF1 (jestem świeżo po formacie)
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@Lailonn Witaj!
Przeniosłem Twój wpis do podobnego wątku, gdzie ja oraz inne osoby zaproponowały parę skutecznych rozwiązań na problemy z rozłączaniem. Nadmienię dodatkowo, iż wczoraj mieliśmy potwierdzoną awarię po stronie większych dostawców w Polsce: Neostrada, Vectra itp. więc problem mógł być z tym związany.
Pozdrawiam!
A ,,pomoc'' ea nic oczywiście nie napisze bo po co?
Znalazłem u mnie rozwiązanie. Chodzi o to wystarczy na czysto zainstalować podane w temacie sterowniki i w opcjach grafiki ustawić na niskie wszystko oprócz siatki która może być na ultra. Ustawienie czegokolwiek innego chociażby na średnie skutkuje wyrzuceniem z serwera. Da się grać, ale czy po to specjalnie kupowałem kompa za duże pieniądze żeby teraz grać na najniższych ustawieniach graficznych? Czy ta gra kiedykolwiek wyjdzie z fazy beta? Czy kolejny patch/dodatek znów coś popsuje? Brawo EA/DIce.
Haha!!! Dobrze powiedziane!
- Anonymous8 years ago
Problem wciąż występuje. Skoro dotyczy tylko 1 gry spośród wszystkich jakie mam ( około 600 na steam i 100 GOG), to nie jest to wina ani mojego PC - od dnia premiery grałem bez problemu a zaczęło się psuć po poprzedniej aktualizacji.
Czy EA cokolwiek działa w tym temacie (widzę takich postów setki na sieci) czy polityka firmy brzmi "płać i płacz" ? A może przewidujecie zwroty dla osób, które nie są w stanie korzystać zgodnie z licencją z produktu, za który zapłaciły i to nie z własnej winy?
- Anonymous8 years ago
Ok tydzień za tygodniem mija, Wy nie robicie NIC, udajecie, że problem nie istnieje albo leży po stronie konsumenta, co jest kłamstwem i są na to dowody techniczne.
W związku z powyższym totalnym olewactem Waszej korpo zgłosiłem sprawę do rzecznika praw konsumenta i będę się domagał zwrotu pieniędzy za niedziałającą usługę. Wykupiłem BF1 z przepustką sezonową za około 400zł a nie jestem w stanie PRZEZ WAS ich używać. Problem nie występował przed wydaniem dodatku/patcha.
Możliwe, że nic nie wskóram (wiem, że macie konsumentów w nosie) ale smród jaki się narobi odpowiednio nagłaśniając sprawę na portalach branżowych wpłynie na sprzedaż i wizerunek i w najlepszym razie stracicie więcej niż moje 400zł.
Z poważaniem Wasz były klient. Gier Ubisoftu nie kupuję od 3 lat i mam się dobrze, Waszych też nie muszę skoro jakość obsługi technicznej na tak samo żałosnym poziomie...
- EA_Kuba8 years ago
Community Manager
Panowie @KapitanCzarny268@Lailonn,
Rozumiem wasze rozgoryczenie, szczególnie @KapitanCzarny268 który rozpoczął ten temat. Każdy z nas wypowiadających się w tym temacie ma na celu tylko to byście mogli wrócić do gry i nie borykać się z problemem z rozłączeniami. @Lailonn przykro mi z powodu Twoich negatywnych odczuć związanych z pomocą, którą dotychczas otrzymałeś. Mogę tylko powtórzyć, że naszą jedyną intencją jest pomoc Wam.
Widząc, że temat ten zaczyna powoli odbiegać od jego początkowego zamysłu czyli rozwiązania problemu z którym się borykacie, posty, które nie będą powiązane z rozwiązaniem problemu z rozłączeniami, będą usuwanie/moderowane. Wszelkie sugestie/opinie proszę byście przekazywali poprzez prywatne wiadomości do któregoś z nas czyli @EA_Ataashi, @EA_Odix, @EA_Kuba.
Wracając do meritum sprawy.
Podczas przeglądania anglojęzycznego forum natknąłem się na potencjalne rozwiązanie problemu. W tym poście, użytkownik wspomniał, że u niego rozwiązaniem okazało się ponowne ustawienie wyjątku w regułach zapory sieciowej. Na naszym forum jeden z użytkowników zamieścił informacje jak zrobić na systemie Windows 10 dla gry FIFA 17. Poproszę was zatem o usunięcie wyjątków dotychczas ustawionych, następnie wykonanie tych kroków analogicznie dla Battlefield 1.
Dziękuję wszystkim tym, którzy w tym temacie podzielili się z nami propozycjami rozwiązania problemu :eahigh_file:
Nie pomogło...
Może by tak ,,szanowna'' ,,pomoc'' EA poruszyła ten temat co?
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 1 day agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager