Forum Discussion

Re: BF 1 Utracono połączenie z sesją/serwerem - wyrzucanie z gry

IP mam takie samo. Połączenie nie idzie od nowa a co do 360 Total Security to mialem go juz wyłączonego i to nic nie dało.....

4 Replies

• elenmajerka's avatar
    elenmajerka
    8 years ago

Masz możliwość podłączenia komputera do innego źródła Internetu? Np. u kolegi lub przez telefon (jeśli masz telefon z androidem, to możesz z telefonu zrobić router połączony do komputera przez USB). Jeśli zrywanie połączenia będzie występować w dalszym ciągu, będziesz mieć pewność, że problem leży po stronie komputera, jeżeli nie, to winne będzie połączenie (router lub głębiej po stronie dostawcy). Jak masz chwilę, popróbuj. 

• KapitanCzarny268's avatar
    KapitanCzarny268
    Rising Hotshot
    8 years ago

Nawet zmienianie podłączenie kabli nie pomogło więc... wina jest po stronie DICE lub dostawcy

• KapitanCzarny268's avatar
    KapitanCzarny268
    Rising Hotshot
    8 years ago

Podłączyłem pod PC Telefon z internetem i .... Dalej to SAMO!!!!!!

Lecz zauważyłem coś ciekawego

Gdy zminimalizuję grę wywala mnie z serwera natychmiastowo!

• elenmajerka's avatar
    elenmajerka
    8 years ago

Przynajmniej wiemy, że problem leży po stronie komputera (ewentualnie bug'a gry), a nie po stronie łącza.

No to jedziemy dalej...

Grę minimalizujesz poprzez alt+tab? Na forach np. fify przewijały się wątki z podobnymi problemami (zrywanie połączenia przy wciśnięciu alt+tab). 

Ponieważ grę rozłącza Ci w różnych momentach rozgrywki i dodatkowo przy alt+tab, wyłącz w ustawieniach Origin wszystkie powiadomienia i dźwięki (Origin->Ustawienia aplikacji->Więcej->Powiadomienia).

Jeśli powyższe nie pomoże w następnych krokach:

Wyłącz programy działające w tle, antywirusa i zaporę, ewentualnie dodaj aplikację Origin do wyjątków. Opis znajdziesz tutaj:

https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/programs-that-may-cause-conflicts-with-origin/

Upewnij się, że uruchamiasz grę z prawami administratora; opis w poniższym linku:

https://help.ea.com/pl/help/pc/how-do-i-run-a-program-or-a-game-as-an-administrator/

...no i sprawdź.

Aha - jeszcze jedno pytanie. Używasz "czystego" sterownika nvidii czy z dodatkowym GeForce Experience?