Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Re: BF Hardline nie uruchamia się

Niestery, nic to nie dało 🤨 Robiłem wszystko po kolei i dokładnie.

Chyba pozostaje "alternatywna" wersja. O  d...e to rozbić.

12 Replies

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    8 years ago

@zibofan masz jakiegoś kumpla w pobliżu, aby zalogować się na jego stacji roboczej i sprawdzić czy gra się uruchomi? Warto spróbować. 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

No, ciekawostka, na komputerze w pokoju obok, zalogowane na moje konto Origin. Po pobraniu i zainstalowaniu....gra się uruchamia.

U mnie online czy offline dalej to samo.

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    8 years ago

@zibofan zdaję sobie sprawę z tego, że gdybym nie uczył się w kierunku informatycznym pewnie tak samo jak wielu innych graczy miałbym problem z poprawnym działaniem gier wideo. 

Do rzeczy. Spróbuj porównać systemy operacyjne. Chodzi również o architekturę x86 lub x64.    

Korzystasz z tej samej przeglądarki internetowej? 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

No cóż, akurat tak się składa, że ja też nie jestem taka całkiem "noga" w kwestii komputerów, gier itp. Co prawda nie kształciłem się w tym kierunku, jestem raczej samoukiem ale mam za sobą kilka złożonych z powodzeniem pc-tów, instalki, reinstalki systemów, których nie zliczę.  W gry gram od lat i to zarówno ze Steama, Origina czy Uplaya.

Mój komp, nie chwaląc się jest całkiem mocną maszyną, najnowsze tytuły na min. wysokich. Mój jak i ten drugi komputer na którym uruchomiłem BF H ma taki sam system tj. Windows 8.1 64 bit. Żeby było weselej ten drugi komp jest własnością mojego syna, w tym samym domu, ten sam internet 250 mb/s, korzystamy z tej samej przeglądarki Firefox 52.0 (64bity).

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    8 years ago

@zibofan Spróbuj może czegoś innego. Microsoft Edge? Daj znać czy coś się zmieniło. 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

No bez jaj kolego,Microsoft Edge to Win 10, nie mam zamiaru zmieniać systemu dla jednej gierki.

Daję sobie spokój i z grą i chyba na dłuższą metę z Oryginem.

Zamykam temat.

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    8 years ago

Wybacz, nie wiedziałem, że ta przeglądarka ma wyłączność.  Jeżeli będziesz mógł sprawdź proszę w wolnej chwili logując się przez Internet Explorer. Samemu korzystam z niego jeżeli mam problem z Chromem. 

Mnie też czasem drażni to, że muszę logować się przez przeglądarkę, aby zagrać w Battlefielda 3-go. Na całe szczęście w Battlefield 1 ta opcja została usunięta 😉

Pozdrawiam,

Sebastian

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

Hej @zibofan

Miej na uwadze to, że każdy może się pomylić, @1Guma chcę pomóc Ci w rozwiązaniu problemu, uszanuj to proszę. 

Wracając do Twojego problemu, to z tego co zrozumiałem, gra uruchamia się na innym komputerze w Twoim domu o podobnej konfiguracji tak? Wspomniałeś też, że nie chcesz wysyłać plików diagnostycznych, wydaje mi się że nawet nie będzie to potrzebne 🙂. Jeżeli chciałbyś rozwiązać problem sam to mogę Ci coś podpowiedzieć. Błąd który Ci się pojawia ("Program BFH przestał działać.Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie.")  jest błędem systemowym. Wygeneruj plik MSinfo32, na jego końcu znajdziesz [Raportowanie błędów systemu Windows]. Powinieneś tam znaleźć przyczynę tego co powoduje wymieniony błąd. 

Daj znać jak poszło dochodzenie 🙂 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Witam,

Dziękuję za wskazówkę. Wygenerowałem ten plik MSinfo32 . Wygląda na to, że przyczyną błędu jest mój pakiet AVG Internet Security?

(2017-03-17 12:16 Windows Error Reporting Pakiet błędów 120713614231, typ 4
Nazwa zdarzenia: APPCRASH
Odpowiedź: Niedostępny
Identyfikator pliku Cab: 0

Sygnatura problemu:
P1: bfh.exe
P2: 1.4.0.10
P3: 56d0fa9f
P4: avghooka.dll
P5: 16.151.0.8007
P6: 58ad9cac
P7: c0000005
P8: 0000000000003d3b
P9: 
P10: 

Dołączone pliki: 
C:\Users\Zibbek\AppData\Local\Temp\WER8A26.tmp.WERInternalMetadata.xml

Te pliki mogą być dostępne tutaj:
C:\Users\Zibbek\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_bfh.exe_d5fe9c446f1cd582ed1e367116015e8501043b8_dbb73464_0a069c56

Symbol analizy: 
Ponowne sprawdzanie rozwiązania: 0
Identyfikator raportu: 9b32)

Znaczy, że co, że mam odinstalować antywirusa? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

Hej @zibofan

Początkowo na chwilę zakończ w menedżerze zadań wszystkie procesy związane z AVG po czym uruchom grę. Plik avghooka.dll, jest faktycznie powiązany z Twoim programem antywirusowym. 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Nie no, normalnie szok ! 

Kliknąłem na "Tymczasowo wyłącz ochronę AVG" i......

uruchomiłem grę, wszystko elegancko działa, są seavy.

To wszystko wygląda tak  jak bym grał w pirata:eahigh_file:

Ok, nie ma sprawy, przed włączeniem gry będę wstrzymywał AVG, ale przyznasz, że to niezła zmyłka.

Aha, zwracam honor Originowi, sorki, problem był po mojej stronie.

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    8 years ago

@EA_Kuba no, no... Wielki ukłon w Pana stronę 😉 Cieszę się, że pomógł Pan rozwiązać tę nurtującą sprawę, a przede wszystkim obronić dobre imię firmy Electronic Arts.  

PS Jak użytkownik @zibofan wywnioskował z tego co nam wkleił na forum, że chodzi akurat o program antywirusowy?