Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
7 years ago

Re: BF V utracono połączenie z serwerami ea (200)

@IKUNv3 Witaj!

Błąd, który otrzymujesz jest związany z problemem po stronie sieci i drogi do serwera. Na tą chwilę otrzymujemy raporty od innych graczy i wskazują one na problem z niektórymi dostawcami internetu. Nasi inżynierowie sprawdzają jednak z ich strony i proszą o nazwę dostawcy z jakiego korzystacie.

Dodatkowo obszerny artykuł odnośnie tzw. lagów/opóźnień i problemach z połączeniem znajdziesz tutaj

Powodzenia!

7 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago
    Approved
    Nazwa dostawcy to JMDI.
  • Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago
    Approved
    Niestety nic się jeszcze nie zmieniło czekam na dalsze rozwiązanie.
  • Witam.

Zaraz po zainstalowaniu uruchomiłem grę , odpaliła mi się kampania po przejściu prologa dołączyłem do serweru multiplayer , po 5 min grania, wyrzucono mnie z gry , i wyskoczył mi napis utracono połączenie z serwerami EA , i tak od 2 dni. Proszę o pomoc .

Posiadam internet od Livebox 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago
    Approved

Dokładnie to samo. Internet od Orange. 5min gry, po czym nie można się połączyć z serwerami EA. Jakieś rozwiązanie problemu ?

• U mnie też ten problem się pojawia. Internet mam od Netii. Chcę dodać, że po uruchomieniu gry i origin jako administrator mogłem pograć jeden dzień, potem następnego dnia to samo występowało.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

@frzeczycki @IKUNv3 @tickm4n @KucykPonny_PL

Jeśli rozłączenia nadal się zdarzają, sprawdźcie jeszcze poniższe rozwiązania, które pomogły innym użytkownikom:

• Wyczyszczenie pamięci podręcznej Origin

• Czysty rozruch Windows

• Czyszczenie DNS oraz wybór innych serwerów DNS - również z tego artykułu znajdziecie kilka innych porad jak zmiana adresu z IPv6 na IPv4 (poradnik dla Orange

• Dla osób korzystających z płyt MSI, wyłączenie Killer Network Center (aplikacji/usługi) również pomagało z rozłączeniami

• Zmiana ustawień zaawansowanych karty sieciowej (Panel Sterowania > Menadżer Urządzeń > Właściwości Waszej karty sieciowej > Zaawansowane) - ustawienie trybu prędkości FULL DUPLEX 

• Dodanie BFV.exe do wyjątków Windows Defender (Settings / Windows Defender Security Center / Ransomware Protection) w opcjach "Folder Protection"

Powodzenia! :eahigh_file: