Forum Discussion

Re: BF3 - 2 konta EA i 2 2 zakupy BF3 problem

Hej,

Bardzo ciekawa sytuacja, z którą nie miałem jeszcze doświadczenia, ale gdybym był na Twoim miejscu zrobiłbym tak:

Spróbuj zalogować się bezpośrednio na konto EA_2 i uruchom grę korzystając najpierw z EA App. Inna opcja to w ustawieniach steama utwórz nową lokalizację plików gry zgadzającą się z miejscem, na którym zainstalowany jest BF_1. W teorii powinno wtedy wystarczyć wykorzystanie funkcji sprawdzenia spójności plików na steamie.

Niestety sam nie jestem w stanie sprawdzić tego w praktyce.

2 Replies

• garetix's avatar
    garetix
    2 years ago

Hej,

Dzięki za podpowiedź.

Jeśli chodzi o drugą opcję, wydaje się ciekawa, ale obawiam się jednej rzeczy, a mianowicie, że instalacja/przeniesienie plików instalacyjnych do lokalizacji BF3_1 nadpisze w jakiś sposób BF3_1 i stracę bezpowrotnie zapisy gry, ustawienia, statystyki itp..

W tej chwili BF3_1 zapisuje ustawienia i SAVE gry w chmurze, ale także w Dokumentach na partycji C (za czasów Origina można było wybrać, czy pliki zapisują się tylko lokalnie, tylko w chmurze czy w obu tych miejscach.

Grając w BF3_2 przez Steama nie znalazłem zapisów lokalnych, więc są pewnie tylko w chmurze.

Może zaczekam jeszcze na jakieś podpowiedzi od innych forumowiczów, którzy spotkali się z podobną sytuacją lub zwyczajnie wiedzą jak mieć dwie postaci w grze na jednym lub dwóch kontach. Przecież w grze spotyka się wiele osób, którzy mają nawet kilka postaci/kont/nick-ów.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @garetix 

Sprawdź proszę czy problem uda się obejść poprzez utworzenie na komputerze nowego konta administratora. 

Przed utworzeniem konta, usuń ze "starego" jedną z wersji gier. 

Następnie po założeniu nowego konta Windows, zainstaluj na nim wcześniej odinstalowaną grę. 

Rozumiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, nie mniej przełączanie się pomiędzy kontami zajmuje znacznie mniej czasu niż ponowna instalacja gry. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

Daj nam znać czy to obejście poskutkowało u Ciebie. 

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,105 PostsLatest Activity: 2 days ago